1.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Nesreća na otoku Plavniku: Smrtno stradao Nijemac, sudionik škole ronjenja

Nesreća na otoku Plavniku: Smrtno stradao Nijemac, sudionik škole ronjenja

U subotu ujutro službenici MRCC Rijeka, posredstvom Županijskog dojavnog centra 112 iz Rijeke zaprimili su dojavu organizatora ronjenja o stradavanju jednog ronioca na otoku Plavniku, nad kojim se tada primjenjivala reanimacija. No do dolaska hitne medicinske pomoći ronilac je nažalost preminuo.

Obzirom na mjesto nesreće MRCC Rijeka pokrenula je akciju hitnog medicinskog transporta u koju je angažirana tvrtka ‘SeaHelp’, čija posada se nalazila najbliže mjestu događaja te su po ukrcaju liječnika Hitne medicinske pomoći Rijeka isplovili prema stradalom roniocu.

Međutim W.H.H. (60), državljanin Republike Njemačke, je nažalost u međuvremenu preminuo te su djelatnici tvrtke ‘SeaHelp’ u dogovoru s Pomorskom policijom prevezli tijelo stradalog ronioca u gradsku luku Krk. Tamo su tijelo preuzeli policijski službenici.

Prema prikupljenim podacima u okviru očevida o uzrocima ronilačke nesreće, Lučka kapetanija Rijeka izvijestila je kako se nesreća dogodila tijekom ronilačke ture u organizaciji škole ronjenja u vlasništvu R.W., a koja je registrirana u Republici Hrvatskoj.

Slijede daljnja istražna postupanja u nadležnosti Pomorske policije Rijeka.

Najnovije

Još iz rubrike