Kraljica Elizabeta II. dodijelila je princu Henryju Charlesu Albertu Davidu titulu vojvode od Sussexa

Kraljica Elizabeta II., kraljica Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Kanade, Australije, Novog Zelanda, Jamajke, Barbadosa, Bahama, Grenade, Papuanske Nove Gvineje, Solomonskih Otoka, Tuvalua, Svete Lucije, Svetog Vincenta i Grenadina, Antigve i Barbude, Belizea te Svetog Kristofora i Nevisa, kao suveren, poglavar Škotske i Engleske Crkve te poglavarica Commonwealtha (zajednice država koje sačinjavaju 88 samostalnih i zavisnih teritorija koje su nekoć tvorile Britansko Carstvo, a poslije su zadržale veze i suradnju s Ujedinjenim Kraljevstvom te priznaju britanskog monarha kao vrhovnog poglavara, op.a.) dodijelila je svom unuku, princu Harryju, titulu vojvode od Sussexa, priopćila je Buckinghamska palača, što znači da je njegova američka zaručnica postala vojvotkinja nakon jučerašnjeg vjenčanja.

Princ Harry, pravim imenom Henry Charles Albert David je također dobio titule grofa od Dumbartona i baruna od Kilkeela, javlja britanska novinska agencija Reuters.

Kraljica Elizabeth II. dodijelila je svom unuku, princu Harryju, titulu vojvode od Sussexa, priopćila je Buckinghamska palača, što znači da je njegova američka zaručnica postala vojvotkinja nakon jučerašnjeg vjenčanja održanog u Windsoru, najstarijem i najvećem naseljenom dvorcu u svijetu

Princ Harry, šesti u nasljednom redu za britansko prijestolje i američka humanitarka, aktivistica i bivša glumica Rachel Meghan Markle. vjenčali su se u subotu u zamku Windsor, domu britanske kraljevske obitelji gotovo tisuću godina, najstarijem i najvećem naseljenom dvorcu u svijetu.

Služba u kapelici svetog Jurja u dvorcu počela je u 13 sati po srednjoeuropskom vremenu, tj. u 12 sati po BST – britanskom standardnom vremenu.

Princ Harry, pravim imenom Henry Charles Albert David je također dobio titule grofa od Dumbartona i baruna od Kilkeela

Kraljevsko vjenčanje gledali su milijuni ljudi diljem svijeta na televiziji i interneru, a više od 100.000 poklonika kraljevske obitelji sjatilo  se u Windsor kako bi osobno nazočili što bliže vjenčanju princa Harryja i Rachel Meghan Markle . Mnogi od njih već su danima prije ondje nazočili i razvili šatore te obitavali i veliki događaj čekali spavajući, neki čak i na ulicama. (Theo Ljubić, Reuters)

Facebook Komentari