Američki predsjednik Donald John Trump i južnokorejski predsjednik Moon Jae-in obećali su danas kako žele usko surađivati oko DNR Koreje i skorašnjeg summita

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald John Trump i predsjednik južne, Republike Koreje, Moon Jae-in

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald John Trump i predsjednik južne, Republike Koreje, Moon Jae-in obećali su danas u telefonskom razgovoru da će poraditi na uspjehu budućeg summita između Washingtona i Pyongyanga, nakon sjevernokorejskih prijetnji da će otkazati taj susret.

Nakon mjeseci približavanja i diplomatskog detanta, službeni Pyongyang je napravio u srijedu spektakularan povratak na tradicionalnu retoriku, iznoseći mogućnost dovođenja u pitanje vrlo očekivanog summita polovicom lipnja, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald John Trump također se planira sastati sa predsjednikom DNR Koreje, Kim Jong-unom u Singapuru 12. lipnja ove godine

Pomoćnik ministra vanjskih poslova sjeverne DNR Koreje, Kim Kye-gwan optužio je SAD da primorava Pyongyang “na jednostrano odustajanje od nuklearne energije”. DNR Koreja otkazala je razgovore na visokoj razini sa Seoulom prosvjedujući protiv vojnih manevara koje izvode armije SAD-a i Republike Koreje.

U telefonskom razgovoru danas, predsjednici Donald John Trump i Moon Jae-in izmijenili su mišljenja o “najnovijim sjevernokorejskim potezima”, objavio je u priopćenju južnokorejski ured predsjednika.

Pomoćnik ministra vanjskih poslova sjeverne DNR Koreje, Kim Kye-gwan optužio je SAD da primorava Pyongyang “na jednostrano odustajanje od nuklearne energije”

Dvojica čelnika suglasila su se da će “usko poraditi” na uspjehu povijesnog summita 12. lipnja u Singapuru između američkog predsjednika Donalda Johna Trumpa i sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una. Američki predjsednik Donald John Trump će u utorak ugostiti južnokorejskog predsjednika Moon Jae-ina u Washingtonu, javlja briansska novinska agencija Reuters. (Theo Ljubić, Reuters, AFP)

Facebook Komentari