SAD uvode najnovije sankcije i udarce protiv tvrtki i pojedinaca koji financiraju proiranski Hezbollah

Steven Terner Mnuchin i Donald John Trump

Sjedinjene Američke Države su nastavile pritiska na izvore financiranja libanonskoh Hezbollaha tj. takozvane Božje stranke koju osjetno podržaa Islamska Republika Iran. Amerikanci nastavljaju sa sankcijama protiv jednog od njegovih financijera i predstavnika u Iranu, te sankcijama za pet tvrtki u Europi, zapadnoj Africi i na Bližnjem istoku.

SAD je uveo sankcije za financijera Hezbollaha, Mohammada Ibrahima Bazzija i predstavnika organizacije Hezbollah u Islamskoj Republici Iran, Abdallaha Safija al-Dina, objavilo je ministarstvo financija Sjedinjenih Američkih Država.

Ministarstvo je također objavilo da je na crnu listu stavilo belgijski energetski konglomerat Global Trading Group, gambijsku naftnu kompaniju Euro African Group, tvrtku Africa Middle East Holding sa sjedištem u Libanonu, kao i tvrtke Premier Investment Group i Car Escort Services, prenosi britanska novinska agencija Reuters.

“Ova će administracija svugdje razotkriti i narušiti terorističke mreže Hezbollaha i Islamske Republike Iran, uključujući one povezane sa Središnjom bankom Irana”, rekao je američki ministar financija Steven Terner Mnuchin

“Barbarska i pokvarena djela jednog od najistaknutijih financijera ne mogu se tolerirati”, rekao je čelnik američkog Minstarstva financija, Steven Terner Mnuchin u izjavi.

“Ova će administracija svugdje razotkriti i narušiti terorističke mreže Hezbollaha i Islamske Republike Iran, uključujući one povezane sa Središnjom bankom Irana”, rekao je Steven Terner Mnuchin.

Ministarstvo SAD-a je ranije ovoga tjedna uvelo sankcije protiv guvernera iranske središnje banke Valiollaha Seifa, a u srijedu je uvelo dodatne sankcije za dvojicu vođa Hezbollaha Sayyeda Hassana Nasrallaha i šeika Naima Qassema. (Theo Ljubić, Reuters)

Facebook Komentari