Povjerenstvo: Slijedom rečenog možemo reći da Martina Dalić nije nastupala vjerodostojno

Na dnevnom redu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, između ostalog, je i donošenje odluka o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i bivše ministrice Martine Dalić.

Na sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa raspravlja se o bivšoj ministrici Martini Dalić i aferi mailovi.

Na dnevnom redu je naime donošenje odluka o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu bivše potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske i ministrice gospodarstva nakon što je u javnost izašla njezina korespondencija s grupom koja je radila na izradi lex Agrokora.

Izvjestiteljica u ovom predmetu, Aleksandra Jozić Ileković, izvijestila je kako je Povjerenstvo zaprimilo neanonimnu prijavu kojom se tvrdi da je bivša ministrica dovela u pitanje savjesno i nepristrano ponašanje te da je Hrvatska dovedena u negativan kontekst.

Na sjednici je podsjetila na detalje iz mailova koji su objavljeni u javnosti, kao i na izjavu Martine Dalić na sjednici Odbora za gospodarstvo kako je njezina veza sa Šavorićem nikakva.

“Na temelju saznanja koja sam vam pokušala izložiti proizlazi da je neformalna radna skupina predvođena Martinom Dalić bez prethodnog postupka ili imenovanja formalne radne skupine izradila zakon o izvanrednoj upravi čime je odstupila od propisane procedure”, rekla je Jozić Ileković.

“Slijedom rečenog dužnosnica možemo reći da nije nastupala vjerodostojno jer je tvrdila da s odvjetnikom Šavorićem nema apsolutno nikakve veze, nije postupala vjerodostojno ni kada je rekla da je sama radila zakon, da je glavni autor, da su sve odredbe pisane po njezinim riječima”, rekla je o bivšoj ministrici.

“Postupajući na takav način i prenoseći poslove tijela državne uprave na neformalnu radnu skupinu za čija imena i reference javnost nije znala, rad dužnosnice bio je netransparentan. Na takav način nije postupala savjesno i nepristrano. Nije čuvala vlastitu vjerodostojnost. Nije uspjela sačuvati povjerenje građana”, rečeno je na sjednici.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na kraju predlaže pokretanje postupka protiv Martine Dalić, a među ostalim traže da se utvrdi postojanje interesne povezanosti bivše potpredsjednice Vlade sa skupinom Borg, prenosi dnevnik.hr.

Povjerenstvo je odlučilo o pokretanju postupka protiv Martine Dalić.

Facebook Komentari