Novaković: Predlažem da se ne pokrene postupak protiv Kolinde Grabar Kitarović

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković predložila je da se ne pokrene postupak protiv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović vezano uz put u SAD. Iz Ureda predsjednice unatoč opetovanim zahtjevima se nije moglo dobiti sve potrebne informacije, a iz navoda u medijima, ustvrdila je Novaković, ne može se zaključiti da je predsjednica povrijedila načela obnašanja javne dužnosti.

Neke okolnosti su ostale nepoznate, kazala je Novaković i istaknula da bi bilo dobro da ubuduće dužnosnici o svojim putovanjima pravovremeno obavještavaju javnost.

Naime, govoreći o slučaju puta predsjednice u SAD podsjetila je da je Povjerenstvo još u siječnju 2017. godine tražilo informaciju o tome tko je platio put, a kasnije i zašto je riječ o državnoj tajni te je od Ureda predsjednice zatražilo i dokumente koji su proglašeni tajnom.

Ured Predsjednice poslao je na to, podsjetila je također Novaković, dopis u kojem objašnjava zašto ne može reći s kime se sastala, kao i da im se dostavi popis osoba s kime se sastala i tko je to organizirao te je li veleposlanik znao za put, a isto je zatraženo i od Ministarstva vanjskih i europskih poslova, prenosi N1.

Povjerenstvo je odlučilo da neće pokrenuti postupak protiv Predsjednice RH.

Facebook Komentari