Bačić: Apsolutno ne stoji da predsjednica kreće rušiti premijera

Ad

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić pozdravio uključivanje predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović u slučaj Agrokor te smatra da predsjednica time nije krenula u rušenje premijera Andreja Plenkovića. “Rekla je da je zadovoljna tijekom realizacije Zakona o izvanrednoj upravi i pozvala politiku i javnost da ne rade pritisak na državne institucije, koje utvrđuju eventualne nezakonitosti u ovom postupku. Također je dala podršku Vladi i izvanrednoj upravi u procesu sklapanja nagodbe. To su, čini mi se, najvažnije poruke predsjednice Republike”, rekao je Bačić, prenosi HRT.

Branko Bačić je naglasio kako pozdravlja održavanje sastanka između predsjednice Republike i predsjednika Vlade kako bi se, ako treba, i među njima, kao najvažnijim političkim osobama u Hrvatskoj, razriješile eventualne dvojbe ili nedorečenosti u vezi s cijelim postupkom, koji je bio u nadležnosti Vlade i Sabora. “Nakon izbora glavnog savjetnika u Agrokoru, a to je AlixPartners, postojale su nedorečenosti koje su izazvale ovu aferu, a to je odabir podizvođača. Mi ne dopuštamo da se zbog tog izbora prebacuje bilo kakva odgovornost na Vladu, vladajući većinu i HDZ”, poručio je Bačić. “Apsolutno odbacuje” tezu da je predsjednica krenula u rušenje premijera Plenkovića, i to s nekim iz HDZ-a. Što se političke odgovornosti u aferi tiče, Bačić smatra da ju je već ostavkom podnijela bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić, dok ne vidi političku odgovornost premijera, niti je to, dodaje, “predsjednica u bilo kojem trenutku navela”. Samo je rekla, napomenuo je, da će se s njim sastati u vezi rada izvanredne uprave, temeljem zakona.

Predsjednica RH dobila izvještaj SOA-e o Grupi Borg, izrazila zabrinutost iz tri razloga, Plenkovića pozvala na sastanak

Facebook Komentari