Kosio travu i aktivirao bombu, policija poziva na vraćanje oružja i eksplozivnih sredstava

Ad

U poslijepodnevnim satima u srijedu prilikom košnje trave poljoprivredne površine traktorom kod Uglješa nedaleko od Osijeka, 36-godišnjak je traktorskom kosom aktivirao ručnu bombu, koja se nalazila u zarasloj travi.

Prilikom eksplozije razbijeno je stražnje vjetrobransko staklo kabine traktora, a 36-godišnjak je lakše ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek, priopćila je PU osječko-baranjska te dodala kako je nadležnom državnom odvjetništvu podnijelo izvješće.

Iz policije podsjećaju građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“.

Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

– Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način – poručili su iz policije.

Facebook Komentari