Zastupnici do kasno u noć raspravljali o Agrokoru

Rasprava o prijedlogu 36 oporbenih zastupnika o izmjeni Odluke o osnivanju saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor započela je u srijedu navečer iza 20 sati, a saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja rekao je kako je smisao tog prijedloga nastaviti započeti posao i pokazati kako je Agrokor nastao, rastao, kako nas je gutao, i na kraju progutao.

Kako bi se u Saboru raspravljalo o aktualnoj aferi “Hotmail” i stanju u Agrokoru, mostovci su prikupili 30 zastupničkih potpisa te na temelju mogućnosti predviđenih Poslovnikom uputili Saboru zahtjev da se provede rasprava o izmjeni Odluke o osnivanju istražnog povjerenstva za Agrokor kako bi se omogućilo ponovno pokretanje rasprave o Agrokoru.

“Smisao prijedloga je nastaviti započeti posao i pokazati kako je nastao, kako je rastao i kako nas je gutao i na kraju progutao Agrokor. Tko je sve bio uvezan i gdje su završili svi silni državni novci ulupani u vreću bez dna jednog čovjeka i njegove obitelji. I svih onih naslonjenih na njega”, rekao je Grmoja predstavljajući prijedlog oporbenih zastupnika.
Smisao je, dodao je, pokazati kako su građani Hrvatske spašavali Agrokor od njegova nastanka. Grmoja je na početku rasprave zamolio potpredsjednika Hrvatskog sabora Milijana Brkića da raspravu prebaci za četvrtak s obzirom da je kasno započela, a zanima javnost.

Brkić je odbacio taj prijedlog uz objašnjenje da kad se određivao dnevni red nije moglo predvidjeti dokad će rasprava o točkama trajati. Kasnije je predsjedanje sjednicom preuzeo predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

“To je kao onaj vic, mahao ti ne mahao meni most pred očima”, ispričao je vic predsjednik Sabora Gordan Jandroković oko 23 sata nakon što je Božo Petrov u replici Nikoli Grmoji kazao kako na svako pitanje o tome što je znao, premijer Andrej Plenković odgovara kako je znao Most. “Nama se štuca od tolikog spominjanja Mosta”, kazao je u replici Petrov.

“Žao nam je što nas kolege iz Mosta nisu poslušali i da smo drugi tjedan tražili raspravu pa bi možda imala i veći odjek u javnosti od ove noćne rasprave”, rekao je SDP-ovac Željko Jovanović o kasnonoćnoj raspravi o istražnom povjerenstvu, javlja N1.

“Pozivam vladajuće da do glasovanja promjene svoju odluku. Nemaju se čega bojati”, kazao je u završnoj riječi u ime predlagatelja Mosta Nikola Grmoja. Raspravu je oko 20 minuta nakon 23 sata zaključio predsjednik Sabora Gordan Jandroković najavom da se sjednica nastavlja sutra u 9.30 sati.

Facebook Komentari