VIDEO Sjednica Vlade, Plenković uvodno o Martini Dalić

Sjednica Vlade Republike Hrvatske ovoga se tjedna održava u srijedu.
Uvodno je premijer podsjetio na ostavku koju je podnijela Martina Dalić.
Prije svega, vidjeli ste da je naša bivša potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva u ponedjeljak nakon razgovora podnijela ostavku koju sam ja prihvatio s obzirom na zbivanja koja se odnose na proces restrukturiranja u Agrokoru i stvari koje su mogle biti napravljene na obazriviji i transparentniji način, rekao je Plenković u uvodu.
Žao mi je da inače, kad gledamo komparativno, u procesu restrukturiranja koji je Hrvatska kao mala država napravila u izrazito malom roku stvorila pravni okvir koji je doveo do toga da nismo morali uložiti niti jedne kune, da nije došlo do nacionalizacije što bi povećalo javni dug. Sad moramo uložiti dodatni napor da se do 10. srpnja, kako je predviđeno zakonom, postigne nagodba i omogući funkcioniranje kompanije u budućnosti, svih koji su s njom povezani i osigura njihova ekonomska budućnost, rekao je.

Na tom tragu bitno je kazati da je i Ustavni sud rekao da je zakon u skladu s Ustavom, rekao je Plenković, dodavši da na tom tragu Vlada radi kako bi se proces u Agrokoru okončao na pozitivan način za sve njegove sudionike.
Sličnu ambiciju imaju i članovi privremenog vjerovničkog vijeća, podršku okončanju ovoga procesa daje cijela parlamentarna većina, a na nama je da pomognemo izvanrednoj upravi da se taj cijeli proces završi, rekao je Plenković u uvodnom dijelu, prenosi N1.

Facebook Komentari