VIDEO Bjelica: Osoba sam koja će poboljšati momčad, ako treba ući u konfrontaciju; Poslao i poruku Kohorti

Na press konferenciji na stadionu Maksimir u srijedu, 16. svibnja javnosti je predstavljen novi glavni trener prve momčadi Nenad Bjelica.

Novog stratega modrog kluba predstavio je sportski direktor Marijan Vlak:

– Prvo bi se htio zahvaliti dosadašnjem treneru Jurčeviću na radu, međutim izvršni odbor kluba zaključio je da moramo povući određene poteze zbog neodržive situacije u momčadi. U tu svrhu imenovali smo Nenada Bjelicu za novog šefa stručnog stožera. Nadam se da će suradnja biti kvalitetna, da će u prvom redu donijeti kvalitetan rezultat. Želimo razbuditi momčad i u zadnje dvije utakmice polučiti dobar rezultat. Te dvije utakmice vrlo su važne za ono što slijedi u novoj sezoni. Bjelica je radio uglavnom u inozemstvu, u Austriji, Italiji i Poljskoj. Ostvario je zapažene rezultate, on je perspektivan i mlad trener koji će svu svoju kvalitetu pokazati u Dinamu.

Novi glavni trener Dinama poručio je u uvodu:

– Velika mi je čast biti trenerom Dinama, nadam se da ću uspjeti svojim radom poboljšati klub i dovesti na nivo na kojem su očekivanja Dinama uz pomoć svih ljudi u klubu. Smatram da svi zajedno možemo doći do rezultat koji se očekuje. Imamo još dvije važne utakmice, najvažnija je priprema za te dvoboje, a zatim ćemo razgovarati što donosi budućnost. Svojim radom, pozitivnom energijom i optimističnim stavom podići ću Dinamo na nivo koji zaslužuje.

Kako ćete u kratkom vremenu pripremiti momčad za finale Kupa?

– Najveći zadatak u ovom trenutku je povesti razgovore s igračima, vidjeti što je u njihovim glavama. Moramo vidjeti tko je na dispoziciji, tko se mentalno i fizički osjeća dobro da odigra na kvalitetnom nivou. Dinamo ima jako dobru momčad, naš cilj je pobijediti u zadnje dvije utakmice. Moramo jednostavno podići energiju i dobiti maksimum na terenu od mojih igrača. Na mentalnom i fizičkom stanju možemo pomoći momčadi na pobijedimo u posljednje dvije utakmice.

Poboljšanje igre Dinama?

– Teško je u kratkom vremenu napraviti pomak na tehničko-taktičkom planu, ima Dinamo potencijal i kvalitetu. Moramo ući u glave tih momaka i na najbolji način odigrati iduće dvije utakmice.

Kakvu podršku kluba očekujete?

– Došao sam u klub koji je prvak Hrvatske, koji je igrao konstantno u grupnim fazama europskih natjecanja, klub koji je u velikom dijelu Europe primjer klub u mnogo stvari. Došao sam u najveći klub u kojem sam dosad bio trener. Koncentriran sam i fokusiran na svoj rad, želim izvući maksimum i dobar rezultat. Svjestan sam kompleksnosti situacije, spreman sam se uhvatiti u koštac sa svakim problemom, imam lidersku crtu i to mogu. Naravno, svakom treneru je potrebna podrška, volim odgovornost i imam jasnu sliku onoga želim na terenu i u klubu, Ponekad ta jasna slika neće biti ugodna za čuti, ali je kažem. Osoba sam koja će poboljšati momčad, ako treba ući u konfrontaciju. Zbog toga me Dinamo uzeo i 24 sata sam u funkciji Dinamu.

Tko će vam biti pomoćnici?

– Dva pomoćnika koje sam imao u prethodnim klubovima, Rene Poms bit će prvi pomoćni trener, dok će trener za fizičku pripremu biti dr. Martin Mayer. Našem timu će se priključiti Nino Bule koji dobro poznaje prilike u klubu. U stožeru ostaju Silvije Čavlina kao trener golmana, Leonard Sovina i Karlo Reinholz koji su zaduženi za fizičku pripremu momčadi.

Komentar na potez Kohorte?

– Što god da se dogodi u Osijeku, to neće promijeniti moju ljubav prema gradu. Ja sam osječko dijete, sve što je kasnije došlo to je veliki plus za mene. Razumijem taj frustrirajući potez, profesionalac sam i nemam problem s tim. Poštujem njihov potez, naravno da mi nije drago, to je život.

Koliko ste upoznati sa sadašnjim kadrom Dinama?

– Znam, iako nisam u prigodu toliko pratiti hrvatsku ligu. Znam u detalje svakoga igrača, gledao sam Dinamo i imamo dobru momčad. Ovo je momčad koja može u zadnje dvije utakmice pobijediti. Očekujem angažiranost od svakog igrača pojedinačno, da se svi stave u funkciju momčadi, jer samo kao momčad možemo ostvariti ciljeve.

Gdje je Dinamo najtanji? – Analizirat ćemo na kraju sezone.

Jeste li razgovarali o pojačanjima?

– To nije bila tema razgovora, ima dosta igrača koji su zanimljivi za Dinamo, ali to je tema nakon zadnje dvije utakmice. Želimo biti spremni za početka priprema i da 90 posto igrača bude na raspolaganju, to je cilj – završio je predstavljanje novi trener, piše GNK Dinamo.

Facebook Komentari