Ronko: Spreman čak glasati i za Plenkovića kako ne bi došlo do prijevremenih izbora u kojima bi Bernardić sebe uhljebio – SDP: Nismo ništa drugo ni očekivali kad smo saznali s kim je sjedio

Zdravko Ronko koji je u utorak objavio da napušta SDP zbog neslaganja s politikom predsjednika stranke Davora Bernardića izjavio je kako nije mogao gledati ni podnositi ono što se događa u stranci.

“Nisam mogao ni gledati ni podnositi ovo što se dešava i što Bernardić i njegova klika provode u stranci”, rekao je Ronko i dodao kako strankom vladaju samo interesi, “i to, što je najgore, osobni”.

Na pitanje može li Andrej Plenković zaista računati na njegovu ruku, odgovorio je: “Pustite se Plenkovića i moje ruke. To je interpretirano na drugačiji način. Kad sam govorio o uhljebljivanju Bernardića u budućnosti, rekao sam da ga hoću vidjeti kako radi u srednjoj školi, da osjeti kako je teško raditi i zaraditi plaću, da shvati kako je teško živjeti, a ne da cijeli žviotni vijek provede na stranačkim jaslama. Tada me novinar pitao jesam li spreman dati podršku HDZ-u. Rekao sam da su HDZ moji protivnici i da nema šanse da me dobiju za glas, međutim rekao sam i da sam spreman čak glasati i za Plenkovića kako ne bi došlo do prijevremenih izbora u kojima bi Bernardić sebe uhljebio. Hoću da izađe iz stranke, jer ju je rasturio, uništio i jer je uništava svaki dan.”

“Tražim da Bero izađe iz stranke i nema moje ruke HDZ-u ni u ludilu”, zaključio je Ronko.

“Ja imam 70 godina života i 50 radnog staža. Nije mi namjera da budem u mandatu, nego da čuvam SDP koji volim. Nije mi na kraj pameti da se gurkam za razliku od mnogih koji se oportunistički ponašaju ne bi li ušli na liste… Nikakav me mandat više ne interesira, ali me interesira moja stranka”, kaže, prenosi N1.

U srijedu su njegovu odluku komentirali u SDP-u.

“Nismo ništa drugo ni očekivali nakon što smo saznali da je Ronko, bivši zastupnik SDP-a, prije par dana sjedio s Milijanom Brkićem, zamjenikom predsjednika HDZ-a. Želimo mu sreću u podršci Vladi HDZ-a, a SDP nastavlja daljnji rad do konačne pobjede, stoji u objavi”, komentirali su iz SDP-a na svom Twitter profilu.

Share This Article