Vojnici krenuli u Lourdes: Vjera je jako bitna za nas, Hrvatsku vojsku

Vojno hodočašće u Lourdesu događaj je koji već 60 godina okuplja tisuće vjernika iz cijelog svijeta. Put Francuske danas je krenulo je 900 pripadnika Hrvatske vojske i policije, branitelja i njihovih obitelji. Prije puta, misu u crkvi Svetog križa u Zagrebu predvodio je vojni ordinarij Jure Bogdan.

Hodočasnike je nakon mise otpratio potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

“Vjera je jako bitna za nas, Hrvatsku vojsku. Drago mi je da 26. put hrvatski vojnici, policajci i branitelji odlaze u Lourdes na hodočašće Majci Božjoj. Treba nam vjera, treba nam zajedništvo, ljubav i treba nam dragi Bog da bismo sve složene i teške zadaće u tom duhu mogli savladati”, izjavio je, javlja HRT.

Zapovjednik ovogodišnjeg vojno-redarstvenog hodočašća je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske brigadni general Siniša Jurković, zamjenici zapovjednika hodočašća su Ivan Merčep, pomoćnik načelnika Uprave policije i brigadni general Mate Mikić, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Hrvatski hodočasnici pridružit će se ostalim sudionicima iz više od 40 zemalja na 60. međunarodnom vojnom hodočašću vojski Europe i svijeta, javlja Ika.

Facebook Komentari