Ubacite podatke u ovaj kalkulator i otkrijte koliko ćete dugo živjeti

Na globalnoj razini je očekivana životna dob u stalnom porastu. Osobe rođene 2016. godine u prosjeku će živjeti 7 godina dulje od onih rođenih prije 25 godina.

Unesite potrebne podatke u kalkulator i otkrijte kolika je očekivana životna dob za osobu vaših godina iz vaše zemlje i prema tome kojeg ste spola. Osim očekivane životne dobi, otkrijte i kakvog ćete prosječno biti zdravlja, piše BBC.

Zbog čega se očekivana životna dob mijenja prema vašoj trenutnoj dobi

Očekivana životna dob je broj godina za koje se smatra da će neka osoba poživjeti ovisno o njezinoj trenutnoj dobi, zemlji u kojoj živi i spolu. Primjerice, djevojčica rođena 2016. u Meksiku doživjet će 79 godina, dok je očekivana dob žene koja 2016. godine ima 65 godina – 84. Naime, s obzirom da je napunila 65 godina vjerojatnije je da će poživjeti još 20 godina.

Kako radi kalkulator?

Kreirao ga je Global Burden of Disease Study, a funkcionira tako što zaokružuje na najbližu godinu nakon dodavanja dobnih podataka na preostalo trajanje života za odgovarajuću dobnu skupinu. U većini slučajeva dobne skupine obuhvaćaju pet godina, primjerice od 10 do 14 godina, prenosi N1.

Facebook Komentari