Srušio se 200 metara od Hitne, a njima je trebalo pola sata da se pojave

Ilustracija

Jučer, nešto iza 17 sati, u Bjelovaru, u ulici Pere Biškupa Vene odvila se prava drama. Naime, iz jednog od dvorišta te ulice vozačica je izlazila je autom i ostvarila blagi kontakt sa starijim gospodinom koji je prolazio ulicom upravljajući biciklom nogostupom.

Gospodin je nakon toga bio vidno u redu, iako se u datom trenutku prislonio na auto. U pomoć mu je odmah priskočila vozačica auta te ustvrdila kako nije došlo do nikakvog ozbiljnog kontakta, a gospodin je čak nastavio voziti bicikl da bi se samo stotinjak metara dalje srušio i preminuo od zasad neutvrđenog razloga. – Događaj se dogodio u 17:30, a obdukcija i identifikacija su u tijeku – izjavio je Dražen Medved, glasnogovornik policijske uprave Bjelovar. U trenutku kada se beživotno srušio na pod u pomoć su mu pristigle dvije djevojke i jedan mladić te, nakon što su ustvrdili da ne diše, djevojke su primijenile reanimaciju dok je mladić istovremeno zvao Hitnu pomoć koja im je putem mobilnog uređaja davala upute. Usprkos naporima prisutnih, gospodinu, nažalost, nije bilo spasa, te je preminuo što je ustvrdila i ekipa hitne medicinske pomoći kada je došla.

Tragedija je time već jer se hitna pojavila tek nakon nešto više od pola sata, iako se čitav događaj dogodio u neposrednoj blizini Opće bolnice Bjelovar i Zavoda za hitnu medicinu, točnije, 200-ak metara dalje.

Iz Zavoda za hitnu medicinu kažu kako oni operiraju samo s dva tima hitne medicinske pomoći koji su, u tom trenutku, bili pozvani na druge intervencije. Zavod za hitnu medicinsku pomoć tvrdi kako su reagirali najbrže što su mogli, ali postavlja se pitanje kakav je to zdravstveni sustav koji smatra da su dva tima hitne dovoljna na području gdje živi 60 tisuća ljudi te je li ova priča mogla završiti drugačija da su bili adekvatno opremljeni, piše Večernji.

Facebook Komentari