Peruško: Procesu ne pomaže psihoza koja se stvara u javnosti

Ad

Članovi Privremenog vjerovničkog vijeća i izvanredni povjerenik Agrokora d.d. Fabris Peruško dali su u utorak izjave za medije vezane uz tijek procesa postizanja nagodbe. Nakon izjava nije predviđeno daljnje odgovaranje na pitanja novinara, javlja N1.

‘Radi se na dovršetku teksta nagodbe, kojega ćemo objaviti sljedećega tjedna’, kazao je izvanredni povjerenik Fabris Peruško na početku. Na pressici su, uz Peruška i Irenu Weber, i Marica Vidaković te predstavnici VTB-a, Sberbanka i Knighthead fonda.

“Mislim da bez stranih savjetnika i bez administracije, ne bismo bili ovdje gdje smo danas”, rekla je predstavnica VTB-a.

‘Kriza je iza nas, stabilizacija poslovanja i likvidnost društva – danas imamo na primjeru slučaja Agrokor’, kazala je Vidaković. ‘U samom smo finišu, on je relativno dobro završio kako je mogao završiti, da se nije riješila sistemska kriza’, rekla je.
‘Molim sve one koji mogu pomoći završetku procesa, da nam omoguće da zaštititimo naše poslovne interese i da nas puste da to odradimo na miru. Unaprijed zahvaljujem, onoliko koliko nam pomognete, toliko ćemo biti uspješni na putu’, rekla je Vidaković. Zahvalila je Martini Dalić koja je ‘dobavljačima bila gotovo dnevno na pomoći i koja je pokušavala ovaj proces voziti pozitivno’, dodala je.

‘Cijelom procesu ne pomaže psihoza koja se stvara u javnosti. To usporava sami tijek procesa. Što se tiče samog procesa – veliki problem su osporavanja tražbina. To usporava proces i onemugućava nam da ga na uspješan način privedemo kraju’, rekao je Peruško.

Podsjetimo, Izvanredna uprava Agrokora objavila je u ponedjeljak revidirane konsolidirane rezultate grupe Agrokor i Agrokora d.d. za 2017. godinu, piše N1.

U koncernu Agrokor u prva tri ovogodišnja mjeseca sektori prehrane i poljoprivrede nastavili su pozitivno poslovati, dok je sektor maloprodaje i veleprodaje bilježio gubitak iz operativnog poslovanja, pokazuje najnovije mjesečno izvješće izvanredne uprave Agrokora objavljeno u ponedjeljak, u kojem se navodi i kako se očekuje da će najveći dio posla oko ugovora o nagodbi biti završen do kraja svibnja.
Izvješće izvanredne uprave za razdoblje od 11. travnja do 10. svibnja pokazuje da je sektor maloprodaje i veleprodaje u prva je tri mjeseca ostvario 2,87 milijardi kuna prodajnih prihoda, uz negativnu EBITDA (dobit iz operativnog poslovanja, u koju nije uključena naknada za upravljanje) od 4,2 milijuna kuna.

Facebook Komentari