Još jedan stari SDP-ovac otišao iz stranke: Ako treba u Saboru ću podržati Plenkovića

SDP se nastavlja raspadati. Danas ih je napustio još jedan dugogodišnji član i saborski zastupnik. Zdravko Ronko zatražio je ispis iz članstva zajedno s još 12 kolega iz Požege.

Bernardić je brzorastući tumor

“Urušavanje i sveopće razaranje stranke koje na neronovski način provodi Davor Bernardić liječeći time svoju nesposobnost i frustracije”, nabroja je Ronko razloge za izlazak iz SDP-a. Smatra da zbog “oportunizma i poltronstva nema dovoljno kritične mase da se taj brzorastući tumor zaustavi odstrani”.

Ronko je još u svibnju 2016. tražio da se Bernardića izbaci iz stranke , no Zoran Milanović nije dozvolio da se o tom prijedlogu uopće raspravlja.

“Na tu sam njegovu zločinačku destrukciju i sklonost razaranju davno upozorio”, rekao je Ronko za Index.

Neće vratiti mandat

SDP se nastavlja raspadati. Danas ih je napustio još jedan dugogodišnji član i saborski zastupnik. Zdravko Ronko zatražio je ispis iz članstva zajedno s još 12 kolega iz Požege.

“Kako je već duže vrijeme evidentno i bespovratno rastakanje vitalnih dijelova SDP-a, njeno urušavanje i sveopće razaranje na nacionalnoj razini koje zdušno provodi sam vrh stranke i čemu više nema pomoći, mi nećemo i ne želimo biti dio toga te podnosimo neopozive ostavke”, napisali su Ronkovi kolege u zajedničkoj ostavci.

Zdravko Ronko nema namjeru vratiti svoj saborski mandat stranci s kojom ga je osvojio.

“Ja sam SDP-u donio mandate, a nisu ga oni meni dali”, rekao je za Index.

Osim što neće vratiti mandat Ronko bi se u ključnim trenucima mogao priključiti Plenkovićevoj tankoj saborskoj većini.

Želi spriječiti Bernardićev plan o velikoj koaliciji

“Ako se bude glasalo o povjerenju Vladi stat ću na Plenkovićevu stranu. Ne iz ljubavi prema HDZ-u nego zato da Davor Bernardić ne bi proveo svoj plan o velikoj koaliciji sa svojim poslušnicima”, rekao je Ronko. Uvjeren je da Bernadić želi izbore da bi svoj uski krug ugurao u Sabor i da će nakon toga sklopiti pakt s HDZ-om. Ronkovom ostavkom i ispisivanjem iz članstva SDP je pao na 34 saborska zastupnika, a stranci uz to rejting pada iz dana u dan.

Facebook Komentari