Brkić: Premijer Plenković za sve procese koji su se događali unutar Grupe Borg nije znao, Dalić donijela jedinu moguću odluku

Ostavku Martine Dalić komentirao je HDZ-ov Milijan Brkić.

“Martina Dalić je donijela jedinu moguću, politički odgovornu, odluku da da ostavku. Nije ugodna situacija i nitko to nije priželjkivao, ne treba sada likovati nad time. Trebali bi svi mi biti odgovorni i gledati kako završiti procese, da se nagodba dovede kraju, da bude pravična i pravedne i da budu zadovoljni svi dobavljači, i onaj najmanji, te da Agrokor iz ovoga izađe stabilan i da se zaštite radna mjesta”, rekao je Brkić novinarima.

Što se tiče političke odgovornosti premijera Plenkovića, kaže: “Premijer Plenković za sve procese koji su se događali unutar skupine nije znao. Duboko vjerujem u institucije, da će dati odgovore. Hrvatski narod treba dobiti odgovor.”

Podsjetimo, nakon što je pod pritiskom javnosti zbog afere Hotmail, Martina Dalić podnijela ostavku na mjesto potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, traži se njezin nasljednik ili nasljednica. U Banskim dvorima održan je Uži kabinet uoči sutrašnje sjednice Vlade, a potom će biti održan ranije najavljen sastanak koalicijskih partnera.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković izvijestio je ponedjeljak na izvanrednoj konferenciji za novinare u Banskim dvorima da je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić odlučila podnijeti ostavku, koju je on prihvatio.

Sada predstoji potraga za njezinim nasljednikom, a u utorak se održava i sastanak vladajuće koalicije, prenosi N1.

U Vladi Peruško i koalicijski partneri, Kosor: Zanima me postoji li kaznena odgovornost pojedinaca koji su sudjelovali u procesu, siguran sam da premijer ima čiste ruke

Facebook Komentari