Bernardić: Fimi media je dječja igra za ovo

Nakon ostavke potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić, uslijedile su brojne reakcije. I šef SDP-a Davor Bernardić sazvao je press konferenciju.

“Svjedočili smo činu službenog priznanja i potvrde da je sve ono na što smo upozoravali, a vezano je za najveću korupcijsku aferu u povijesti Hrvatske. Fimi media je dječja igra u odnosu na ovo”, rekao je Bernardić na početku konferencije.

“Premijer se nekoliko puta osvrnuo na rokove tražeći alibi. To ne može biti olakotna okolnost za sve nepravilnosti i kriminal koji se događa u Agrokoru”, rekao je.

“Martina Dalić poručuje da su se kritičari lovili za detalje, ona poručuje da odlazi zbog zasluga. Bilo bi smiješno da nije tragično. Poručujem Plenkoviću da priča ovim ne završava nego tek počinje. Pozivam DORH da napokon reagira sukladno hrvatskim zakonima. Tražimo kažnjavanje odgovornih i izbore”, zaključio je Bernardić.

“Mi smo već godinu dana, budući da pratite djelovanje SDP-a, upozoravali na sve nepravilnosti i tražili reakciju nadležnih institucija. DORH mora postupiti po službenoj dužnosti i pozivam ih da konačno postupe po hrvatskim zakonima. U normalnim europskim zemljama, ostavka premijera bi odavno bila stvar političke odgovornosti. Danas se potvrdilo da je cijelo vrijeme znao za aferu. Šutnjom je prikrivao kaznena djela što se mora okarakterizirati kao zloporaba položaja i ovlasti”, rekao je Bernardić.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković objavio je danas kako je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić nakon razgovora u Banskim dvorima podnijela ostavku. On ju je prihvatio, javlja N1.

Facebook Komentari