Nevrijeme u Novom Zagrebu, tuča, prolom oblaka

Pljuskovi i grmljavina, ponegdje i snažno nevrijeme zahvatilo je Hrvatsku.

Nakon što je nevrijeme protutnjalo karlovačkim područjem, kiša i grmljavina stigli su i do metropole, a u Novom Zagrebu u Sigetu sručio se led.

Obilna kiša praćena grmljavinom trenutno pada i u drugim dijelovima grada.

U skladu je to s vremenskom prognozom, naime, početkom novoga tjedna stiže promjena i nakon više od mjesec dana iznadprosječne topline – osjetno osvježenje – i na kopnu i na moru, koje će potrajati veći dio tjedna. Pritom će do četvrtka biti oblačnije, uz čestu kišu, ponegdje i obilniju, te uz povremeno umjeren jugozapadnjak.

U Podunavlju neće biti iznenađenja ne bude li ponegdje kiše, ali će u Posavini, zapadnoj Slavoniji i Podravini vjerojatnost za pljuskove biti velika. Najviša dnevna temperatura od 24 do 26 °C, prenosi HRT.

U središnjoj Hrvatskoj podjednako iznadprosječno toplo i pritom većinom sunčano prijepodne, a poslijepodne i navečer česta kiša i grmljavina, gdjegod i izraženiji pljuskovi, pa i olujno nevrijeme.

Jako će nestabilno biti i u gorju i u unutrašnjosti Istre, a neverin ili barem poneka kišna kap ne smije se isključiti ni na obalu sjevernog Jadrana. Puhat će ponegdje umjeren jugozapadni, na moru i južni vjetar, a najviša dnevna temperatura uglavnom od 20 do 24 °C.
Na srednjem Jadranu dan će obilovati suncem, ali su mogući i lokalno jači razvoji oblaka te pljuskovi praćeni grmljavinom, osobito u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar će biti slab i umjeren jugozapadni, a prema otvorenom moru bit će i juga.
Mirno i malo valovito more bit će i na jugu Hrvatske. Prevladavat će sunčano, uz najvišu temperaturu zraka oko 25 °C, ali ne i stabilno, pa ponegdje, poglavito u unutrašnjosti, može biti neverina.

Facebook Komentari