VIDEO Mourinho iz prikrajka motri situaciju oko jednog od najtalentiranijih nizozemskih nogometaša

Jose Mourinho i Manchester United iz prikrajka motre situaciju koja se odvija oko jednog od najtalentiranijih nizozemskih nogometaša.

Riječ je o Justinu Kluivertu, sinu puno poznatijeg oca Patricka, koji bi u nadolazećem ljetnom prijelaznom roku mogao napustiti Ajax.

Mladi Kluivert prije nekoliko dana je proslavio 19. rođendan, po vokaciji je lijevo krilo, a može igrati i na desnom. U posljednjih nešto više od godinu dana (otkako je debitirao) za prvu momčad Ajaxa zabio je 13 golova i upisao 10 asistencija, uz napomenu kako je 11 od tih 13 pogodaka postigao ove sezone.

Ukratko, Kluivert je jedan od najtraženijih mladih igrača u Europi, ali budućnost u Amsterdamu mu je prilično neizvjesna.

Ajax ima salary cap za plaće

Naime, ugovor s Ajaxom mu istječe 30. lipnja 2019. godine, a pregovori oko potpisa novog su naprasno prekinuti. Kluivert traži godišnju plaću od milijun i pol eura, a Ajax je prije nekoliko sezona uveo tzv. salary cap u svoju svlačionicu. Milijun eura (i to u brutto iznosu) maksimalna je godišnja plaća koju neki igrač Ajaxa može dobiti.

Kopljanici su se čvrsto postavili i ne žele popustiti ni milimetar. Jasno je kako je ogroman nesrazmjer između Kluivertovih želja i onog što mu Ajax može odnosno želi ponuditi pa je izvjesno kako bi moglo doći do transfera.

Mourinho na pole-positionu zbog Mina Raiole

Tim više što je Justinov menadžer Mino Raiola, kontroverzni Talijan s kojim Jose Mourinho vrlo uspješno surađuje od dolaska na Old Trafford. Dvije najskuplje Mourinhove kupovine u Unitedu – Paul Pogba i Romelu Lukaku – zastupa upravo Raiola.

Osim Manchestera, Kluiverta pomno prati i Barcelona, ali Crveni vragovi imaju pole-position upravo zbog Mourinhova odnosa s Raiolom, piše gol.hr.

Facebook Komentari