Bleiburg nije samo obljetnica, mora biti naša svakodnevnica

Potpredsjednik Sabora HDZ-ov Milijan Brkić bio je na komemoraciji na Bleiburgu te se osvrnuo na obilježavanje, kako tvrdi, “najveće hrvatske tragedije”.

“Biti dio obilježavanja najveće hrvatske tragedije – bleiburške tragedije, koja se dogodila u svibnju 1945. na Bleiburskom polju, znači na samom mjestu stradanja i patnje, kao i mjestu pijeteta i spomena na žrtve – odati počast žrtvama i osuditi komunistički režim, koji je progonio i ubijao ljude bez suda”, napisao je Brkić na svom Facebooku.
“Upravo se stoga nikada ne smije zaboraviti što se tamo dogodilo niti se smije dopustiti kontinuirano odvraćanje od odgovora na glavna pitanja, kako činjeničnih tako i moralnih jer samo povijesna i čista istina velike Bleiburške tragedije može biti dio stabilnog temelja za izgradnju čiste, neopterećene i stabilne budućnosti naše Domovine”, napominje on.
“Obilježavajući Bleiburšku tragediju, mi se žrtvama moramo ne samo pokloniti, već ne smijemo dopustiti da nikada padnu u zaborav. Naše pamćenje i sjećanje na žrtve je naše pravo, naš zavjet i naša obveza. Bleiburg nije i ne smije biti samo obljetnica, već je i mora biti naša svakodnevica, ali i upozorenje kako se ubuduće takvi zločini više nikada ne smiju ponoviti!”, zaključio je Brkić.

Facebook Komentari