Završio koalicijski sastanak oko Martine Dalić, evo što kažu Pupovac, Kosor i Glavaš o sudbini potpredsjednice Vlade

Objavljena privatna elektronička korespondencija potpredsjednice Vlade Martine Dalić s vlasnicima brokerskih kuća, odvjetnicima i konzultantima koji su radili na “lex Agrokor” i dalje su u središtu pozornosti. Oporba, osim političke, traži i kaznenu odgovornost, a koalicijski partneri održali su sastanak s premijerom.

‘Sastanak se nastavlja u utorak, pozvat ćemo i Fabrisa i Weber. Podršku Plenkoviću prije svega kao premijeru – dajemo. Očekujemo da 10. srpnja dođe do postizanja nagodbe. Očekujemo i da ako postoje pojedinci koji su ovu situaciju iskoristili za svoju korist – nadležne institucije to trebaju istražiti’, kazao je HSLS-ov Darinko Kosor nakon sastanka.

‘Donijeli smo određene zaključke. Nastavljamo sljedeći tjedan razgovor o nagodbi, i o problemima o kojima smo danas počeli razgovarati’, kazao je Milorad Pupovac nakon sastanka.

‘Sljedeći tjedan se nalazimo ponovno, da vidimo dokle smo stigli s postizanjem nagodbe. I o tome gdje je napravljena kontaminacija u cijelom procesu – do zadnjih detalja. Vladajuća koalicija podržava funkcioniranje Vlade. Što se tiče eventualne kontaminacije, nastavljamo razgovore. Pokaže li se potrebnim poduzet će se mjere u skladu s političkim osjećajem i u skladu s drugim osjećajem odgovornosti. Ne smije se ugroziti postizanje nagodbe i pozitivnih politika Vlade’, kazao je Pupovac.

‘Treba završiti nagodbu. Premijer ima povjerenje svih koalicijskih partnera’, kazao je nakon sastanka vladajuće koalicije Branimir Glavaš, prenosi N1.

Radimir Čačić iz Narodne stranke – Reformista napustio je sastanak vladajuće koalicije nešto ranije. Opravdao je to obavezama koje je napustio kako bi prisustvovao sastanku u vladi. “Ne vidim tu nikakve elemente kaznenog djela. Ako se priprema sa strukom tekst koji treba biti pripremljen u najkraćem mogućem roku, to rade eksperti. Eksperata na tu temu u ovoj zemlji ima desetak. Oni se moraju pozvati i na tome radi Vlada. Ako je Dalić kriva, smijenimo je. Ako nije, prestanimo prodavati maglu. DORH se mora uključiti na prvi znak kaznenog djela. Ima li takvog znaka ili ne, ja ne znam. Po mojem dubokom uvjerenju, da se to dogodilo meni, potpuno isto, na isti način bih napravio i ja”, kazao je Čačić.

Ključni partner Vlade HNS čuva stabilnost, Vrdoljak otkrio kada će se razgovarati o političkoj odgovornosti Martine Dalić

Jedan od sudionika u nastajanju Lex Agrokora otkriva modus operandi: Texo management je kasnije i nama ponudio ugovor

Novi mailovi: Plenković se redovito sastajao s autorima Lex Agrokora, otkrivaju se veze Martine Dalić i Šavorića

Facebook Komentari