Plenković o pozivu koalicijskih partnera zbog Martine Dalić: Sastat ćemo se s partnerima, sve će biti dobro

“Sastat ćemo se s partnerima, sve će biti dobro’, kratko je kazao premijer Andrej Plenković dolazeći na Međunarodnu konferenciju kojom se obilježava pet godina članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji „Uloga prava i sudova u Europskoj uniji koja se mijenja“, a koja se održava na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Neslužbeno, sastanak je zakazan za 11 sati.

Predsjednica Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa Nataša Novaković govorila je u petak ujutro za N1.

Povjerenstvo je jučer otvorilo predmet povodom mailova i isto tako jutros je došla neanonimna prijava pa smo otvorili i povodom te prijave, kazala je Novaković za N1, ali više o novopridošloj prijavi nije htjela reći kazavši da je ovo sve što zasad može reći.

Što se tiče daljnjeg postupanja, objasnila je da će predmet na sjednici Povjerenstva biti vrlo brzo, odnosno da će se odlučivati hoće li biti postupak biti pokrenut ili ne. Trebalo bismo dosta brzo riješiti i ići ćemo na utvrđivanje činjeničnog stanja, a kada će to biti, ne mogu to procijeniti, kazala je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Milorad Pupovac i Furio Radin zatražili su u četvrtak razgovor unutar vladajuće koalicije zbog mailova Martine Dalić oko Agrokora koji su procurili u javnost.
Milorad Pupovac za N1 televiziju rekao je da će sastanak s premijerom biti održan u petak.

Kao i dobar dio drugih koalicijskih partnera, SDSS smatra da je neophodan hitan razgovor vladajuće koalicije povodom mailova koji su izašli u proteklih nekoliko dana, a koji pokazuju ili iznose neke činjenice o kojima je neophodno da se u vladajućoj koaliciji povede rasprava’, istaknuo je Pupovac.

Nataša Novaković: Jutros smo dobili prijavu o Dalić

Prof. Garašić: S najvišeg mjesta u državi dobijete poruku da je u redu da, ako imate poznanstvo s ministricom, stvorite svoj pravni okvir

Plenković na mukama, pritisli ga partneri, traže odlazak Martine Dalić

Facebook Komentari