Evo što kaže šef Ustavnog suda Šeparović koji se spominje u dokumentima oko Martine Dalić predanim DORH-u

Izvršni odbor Hrvatskoga helsinškog odbora za ljudska prava (HHO) izvijestio je da je Ivica Todorić dostavio HHO-u iz Londona dokumente s molbom da ih “proslijedi nadležnim organima radi utvrđivanja istine”. Riječ je o, među ostalim, SMS komunikaciji vrha vlasti. Dokumenti su se pokazali lažnima, neslužbeno se doznaje.

U Vladi HRT doznaje da je Ured premijera zatražio od Ureda predsjednice spomenutu dokumentaciju. Naglašavaju da je riječ o izmišljenoj i nepostojećoj komunikaciji. Predsjednik Vlade zatražio je od nadležnih službi da verificiraju i provjere dokumentaciju, odnosno navodne sms-ove, te da ga o tome izvijeste. Neslužbeno se doznaje, javlja HRT, iz izvora bliskih istrazi, da je riječ o lažnim podacima koji predstavljaju lažnu komunikaciju premijera Plenkovića s potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić, te same ministrice Dalić s nizom osoba.

U dokumentima se spominje i Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda.

Šeparović odbacuje bilo kakvu povezanost sa slučajem.

“Niti me Brkić zvao, niti Crnjac ima predmet na Ustavnom sudu. To se pokušava povezati s aktualnim predmetima kako bi se umanjio značaj odluke”, rekao je za N1 televiziju predsjednik Ustavnog suda.

Facebook Komentari