Suradnica ministra obrane SAD-a, Laura Cooper Republiku Hrvatsku nazvala ključnim faktorom stabilnosti i sigurnosti u regiji

Ministar obrane Republike Hrvatske, Damir Krstičević danas se sastao sa suradnicom ministra obrane SAD-a, Jamesa Jima Normana Mattisa, Laurom Cooper koja je naglasila da je Republika Hrvatska respektabilna članica NATO-a i ključan faktor u stabilnosti i sigurnosti u regiji, priopćeno je iz MORH-a. 

Tom prigodom u MORH-u su održane bilateralne obrambene konzultacije predstavnika Ministarstava obrane Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država, gdje je potvrđena odlična suradnja i strateško partnerstvo Hrvatske i SAD-a.

Suradnica američkog ministra obrane Jamesa Jima Normana Mattisa, gđa Laura Cooper na početku je čestitala ministru Damiru Krstičeviću na primanju u Kuću slavnih Ratne škole kopnene vojske SAD-a, istaknuvši kako je ovo veliko priznanje za Republiku Hrvatsku. Također, Laura Cooper je naglasila kako je Republika Hrvatska respektabilna članica NATO-a i ključan faktor u stabilnosti i sigurnosti u regiji.

Ministar obrane RH i podpredsjednik hrvatske Vlade, Damir Krstičević istaknuo je da je SAD ključan strateški partner Republike Hrvatske u području obrane i sigurnosti i zahvalio na dosadašnjoj američkoj donaciji i potpori u razvoju sposobnosti koju Sjedinjene Američke Države pružaju Republici Hrvatskoj.

Suradnica američkog ministra obrane Jamesa Jima Normana Mattisa, gđa Laura Cooper na početku je čestitala ministru Damiru Krstičeviću na primanju u Kuću slavnih Ratne škole kopnene vojske SAD-a, istaknuvši kako je ovo veliko priznanje za Republiku Hrvatsku. Također, Laura Cooper je naglasila kako je Republika Hrvatska respektabilna članica NATO-a i ključan faktor u stabilnosti i sigurnosti u regiji.

Ministar obrane RH i podpredsjednik hrvatske Vlade, Damir Krstičević istaknuo je da je SAD ključan strateški partner Republike Hrvatske u području obrane i sigurnosti i zahvalio na dosadašnjoj američkoj donaciji i potpori u razvoju sposobnosti koju Sjedinjene Američke Države pružaju Republici Hrvatskoj

Američka strana iznimno je pohvalila hrvatske doprinose sustavu kolektivne sigurnosti NATO Saveza, kao i hrvatske napore u opremanju i modernizaciji OSRH, što se osobito odnosi na odluku Vlade RH o nabavci višenamjenskih borbenog aviona F-16 Barak.

Prilikom obrambenih konzultacija razgovaralo se o temama od zajedničkog interesa, s naglaskom na zajedničko sudjelovanje u operacijama i misijama NATO-a, globalnu sigurnosnu situaciju i aktualnosti na području jugoistočne Europe. (Theo Ljubić, MORH)

Facebook Komentari