Prof. Garašić: S najvišeg mjesta u državi dobijete poruku da je u redu da, ako imate poznanstvo s ministricom, stvorite svoj pravni okvir

Gošća N1 studija bila je profesorica Jasnica Garašić s Pravnog fakulteta u Zagrebu koja je komentirala izjavu premijera Plenkovića koji je ustvrdio kako nije problem to što je Lex Agrokor rađen bez formalne radne skupine.

“S najvišeg mjesta u državi dobijete poruku da je u redu da, ako imate poznanstvo s ministricom, stvorite svoj pravni okvir”, rekla je Garašić.

Ova stručnjakinja za insolvencijsko pravo smatra da je većinska odluka Ustavnog suda prepuna političkih elemenata: “Odgovornost predsjednika Suda Miroslava Šeparovića je u tome što svojim sucima nije osigurao ekspertizu stručnjaka.”

Upozorava i da je iz odluke ispušten i dio rečenice iz kojeg je jasno da su Trgovačkom sudu vezane ruke u odnosu na izvanrednog povjerenika i da bez Vlade ne može ništa.

Garašić poziva potpredsjednicu Vlade da pokaže gdje se to priznaje Lex Agrokor, budući da je u svim zemljama u kojima se nalazi imovina Agrokora, a to su Slovenija, Srbija, BiH i Crna Gora – odbijen.

“Ovaj zakon ne bi se više nikada i ni na koga smio primijeniti,” zaključuje ona.

Facebook Komentari