VIDEO Na početku glasovanja nova stanka u Saboru, većina je jedva skupila 76 ruku, ugrožen je kvorum

Sabor je počeo zahtjevima oporbe za stankama zbog mailova Martine Dalić. Nastavit će se glasovanjem i raspravom o dva izvješća, o radu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom za 2017. te radu istražnog povjerenstva za Imunološki zavod.

Gordan Maras na početku sjednice Sabora zatražio je stanku kako bi se Klub zastupnika SDP-a konzultirao oko situacije koja se deseila u Agrokoru i zbog sumnje da se radi o kriminalnoj hobotnici kojoj je na čelu premijer Plenković.

“Mislimo da je nedopustivo da se kriza u Agrokoru iskoristi da se ljudi obogate na taj način. Pet stotina milijuna je izvučeno, zašto preko Ukrajine? Mislim da s obzirom da premijer čvrsto brani Dalić, Ramljaka i Kontultante da se radi o organiziranoj kriminalnoj, koruptivnoj hobotnici kojoj je bio cij na krizi u Agrokoru izvući milijune kuna. Mi o tome moramo diskutirati i zauzeti stav. Još jednom ću reći, obzirom da premijer štiti ministricu radi se o koruptivnoj hobotnici kojoj je on na čelu”, rekao je Maras.

Krešo Beljak tražio je stanku kako bi se također konzultirali oko novonastale situacije.

“Mi u HSS-u smo bili uvjereni da će premijer smijeniti Martinu Dalić, ali to se nažalost nije dogodilo. Premijer je stao u obranu ministrice. Mislim da je vrijeme da se o tome jače progovori. Biračko tijelo traži to od svih nas zatsupnika. Vrijeme je da se o tome progovori ovdje i da se određene stvari rasvijetle do kraja”, rekao je Beljak koji je dodao da se radi o svinjariji kakva u Hrvatskoj nije viđena više od 20 godina.

I Ivan Vilibor Sinčić zatražio je stanku iz istog razloga. “Jedna uska skupina stvorila je jednu krčmarsku ekipu koja je radila zakon kako je htjela i sama sebi kasnije dala poslove. Tu se radi o trgovini utjecajem, to je sukob interesa. U bilo kojoj demokraciji to bi značilo ostavku ministrice i premijera. Mi još nismo dosegnuli taj stupanj”, rekao je Sinčić i dodao kako nije točno da nije bilo vremena da se zakon napravi na regularan način.

“Oni su se odlučili skrivati po restoranima. Ta ekipa je izzmđeu sebe podijelila poslove od 500 milijuna kuna”, dodao je Sinčić.

Anka Mrak Taritaš također je tražila stanku zbog konzultacija.

“Premijer je svoju sudbinu i sudbinu ove zemlje vezao uz Agrokor, uz Martinu Dalić”, rekla je.

Nikola Grmoja tražio je stanku kako bi se oporba konzultirala oko svega što je izašlo u javnosti.

“Ono što je potvrdila ova korespondencija je da je Most cijelo ovo vrijeme govorio istinu, da su svi završili s milijunskim iznosima u džepovima i da je zbog toga jedini odgovarao povjerenik Ramljak. Netko treba odgovarati, a taj netko je Martina Dalić koja je vodila cijeli proces”, rekao je Grmoja.

Određena je stanka od 10 minuta. Glasat će se u 10 sati, rekao je Gordan Jandroković.

Na početku glasovanja nova stanka u Caboru, većina je jedva skupila 76 ruku, ugrožen je kvorum.

Nakon stanke vladajući su skupili istih 76 glasova, tanku većinu.

Facebook Komentari