Plenković na mukama, pritisli ga partneri, traže odlazak Martine Dalić

“Nakon ovih mejlova od jučer i danas sasvim je jasno da je neophodan hitan razgovor unutar vladajuće koalicije i sasvim je jasno da vladajuća koalicija ne može i ne treba nositi terete nečega što nisu niti trebaju biti njezini tereti”, izjavio je danas poslijepodne za Jutarnji list predsjednik SDSS-a i koalicijski partner HDZ-a Milorad Pupovac, na pitanje treba li Martina Dalić nakon danas objavljenih mejlova otići iz Vlade.

Dodaje kako očekuje razgovor ključnih koalicijskih partnera na kojemu će SDSS reći da koalicija ne smije nositi teret koji joj ne pripada i koji joj ne smije pripadati.

“S druge strane, proces završetka nagodbe ne smije biti ugrožen time kako i na koji način se dolazilo do određenih zakonskih rješenja za izlazak iz krize. Ono što je pozitivno, ne smije biti dalje kontaminirano onim što je negativno”, kaže Pupovac.

I Furio Radin, kako je rekao, također traži hitan sastanak koalicije zbog novih okolnosti oko Martine Dalić.

Drugi koalicijski partner u Vladi, HSLS, još je oštriji pa tako njihov predsjednik Darinko Kosor za Jutarnji kaže: “Očekujem da grupa Borg bude predmet hitne istrage DORH-a!”

I u HNS-u u neslužbenim razgovorima komentiraju: “Ako su mejlovi autentični, institucije moraju reagirati, a Martina Dalić se mora povući”.

Facebook Komentari