Očekuje nas pogoršanje vremena

Ususret vikendu, vremenske prilike se pogoršavaju pa će tako od četvrtka navečer jačati naoblaka i mogućnost pljuskova praćenih grmljavinom

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, glasi prognoza Državnog hidrometeorloškog zavoda za četvrtak.

U drugom dijelu dana uz lokalno jači razvoj oblaka malo kiše ili pokoji pljusak izgledniji su u unutrašnjosti.

Vjetar većinom slab, na Jadranu umjeren sjeverozapadni. Najviša temperatura većinom od 22 do 27 stupnja.

U Zagrebu djelomice sunčano i uglavnom suho, ali ne posve stabilno pa poslijepodne i navečer uz jači razvoj oblaka na širem gradskom području može pasti poneki pljusak praćen grmljavinom. Vjetar većinom slab. Najviša temperatura između 23 i 26 °C.

Za petak se u zemlji najavljuje promjenjivo oblačno i vrlo nestabilno, osobito u prvom dijelu dana kada će povremene kiše, lokalnih pljuskova i grmljavine biti ponajviše u središnjim i gorskim predjelima.

Duljih sunčanih razdoblja bit će na krajnjem istoku te uz obalu, a do kraja dana oborine će prestati u većini krajeva.

U unutrašnjosti će zapuhati umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, a na Jadranu uglavnom sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu i bura. Jutarnja temperatura od 11 do 15, na Jadranu od 15 do 19, a najviša dnevna između 23 i 26 °C.

Nastavlja se razdoblje povoljnog vremenskog utjecaja na ljude. Zbog toga se očekuje da će nakon mirnoga sna većina ljudi biti dobre radne koncentracije, a poteškooće se ne očekuju ni kod kroničnih bolesnika.

Facebook Komentari