Iranski general Hossein Salami: “Jedini način da se suprotstavimo neprijateljima je otpor, ne diplomacija”

Iranski brigadni general Hossein Salami, dozapovjednik Revolucionarne garde
Zemlje Europske unije ne mogu spasiti nuklearni sporazum s Islamskom Republikom Iran nakon odluke Sjedinjenih Američkih Država o povlačenju, rekao je dozapovjednik Iranske revolucionarne garde (IRGC), prenose današnji iranski i svjetski mediji.  
“Europa ne može djelovati neovisno u vezi s nuklearnim sporazumom”, rekao je brigadni general Hossein Salami, objavila je iranska novinska agencija Fars, nakon što su Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske, Savezna Republika Njemačka i Francuska Republika rekle da ostaju predane sporazumu.

Mnogi ozbiljni analitičari zbivanja na Bližnjem Istoku u i oko iranske uloge, ocjenjuju kako je aktualni američki predsjednik Donald John Trump odlučio osjetno popraviti štetu koju je u svoje vrijeme djelovanja počinila bivša administracija u Bijeloj kući, točnije, bivši američki predsjednik Barack Obama i državna tajnica Hillary Rodham Clinton

“Neprijatelji Irana ne traže vojni sukob. Oni žele gospsodarskom izolacijom izvršiti pritisak na našu zemlju.  Jedini način da se suprotstavimo tim neprijateljima je otpor, ne diplomacija”, rekao je iranski brigadni general Hossein Salami, a prenosi britanska novinska agencija Reuters.
Predsjednik Islamske Republike Iran, Hasaan Rouhani rekao je u utorak da će Teheran ostati u sporazumu unatoč tome što je američki predsjednik Donald John Trump odlučio da se SAD povlači iz njega. On je međutim dodao kako misli da Europa ima samo “ograničenu mogućnost” da sačuva sporazum.

Američki predsjednik Donald John Trump je u utorak također rekao da će oživjeti američke ekonomske sankcije protiv Islamske Republike Iran. One će kazniti strane tvrtke koje posluju s Teheranom i zatim potkopati ono što je nazvao “strašnim, jednostranim dogovorom koji nikad i nije trebao biti sklopljen”

Vrhovni vođa Islamske Republike Iran, ajatolah Ali Hamenei (punim imenom: sajed Ali Huseini Hamenei) u srijedu je izazvao sumnju u sposobnost europskih potpisnica da jamče iranske interese dodajući: “Ne vjerujem tim zemljama također.”
Američki predsjednik Donald John Trump je u utorak također rekao da će oživjeti američke ekonomske sankcije protiv Islamske Republike Iran. One će kazniti strane tvrtke koje posluju s Teheranom i zatim potkopati ono što je nazvao “strašnim, jednostranim dogovorom koji nikad i nije trebao biti sklopljen”.

Vrhovni vođa Islamske Republike Iran, ajatolah Ali Hamenei (punim imenom: sajed Ali Huseini Hamenei) u srijedu je izazvao sumnju u sposobnost europskih potpisnica da jamče iranske interese dodajući: “Ne vjerujem tim zemljama također.”

Mnogi ozbiljni analitičari zbivanja na Bližnjem Istoku u i oko iranske uloge, ocjenjuju kako je aktualni američki predsjednik Donald John Trump odlučio osjetno popraviti štetu koju je u svoje vrijeme djelovanja počinila bivša administracija u Bijeloj kući, točnije, bivši američki predsjednik Barack Obama i državna tajnica Hillary Rodham Clinton. (Theo Ljubić, Reuters)
Facebook Komentari