Grmoja: Plenković je vrlo neuspješno pokušao prebaciti odgovornost na Most

Konferencija za novinare saborskih zastupnika Mosta, Nikole Grmoje i Tomislava Panenića, tema je: “Agrokor i pokretanje inicijative o stavljanju u raspravu izmjene odluke o osnivanju saborskog Istražnog povjerenstva za Agrokor”.

Sve ono što mi govorimo već godinu dana potvrdilo se točnim objavom privatnih mailova ministrice Martine Dalić, izjavio je Grmoja. Ministrica je obranjena tankom većinom u Saboru. Zastupnici koji su digli ruku za nju moraju se priupitati, ustvrdio je. Plenković je vrlo neuspješno pokušao prebaciti odgovornost na Most, rekao je. Premijer mora objasniti prepisku.

Panenić je rekao kako je iz mailova vidljivo da se šalje poruka da se bez države ne mogu ostvariti gospodarski ciljevi. Šalje se poruka da politika želi utjecati na gospodarske tokove, što će neminovno utjecati na sve buduće investitore. Također je vidljivo da se ministrica u stavovima ne slaže s premijerom oko otkupa Ininih dionica, rekao je Panenić.

Pitanja koja su otvorena kroz ove mailove zahtijevaju jaku reakciju. Žurno moramo sazvati sjednicu Odbora za gospodarstvo kako bi se razjasnila situacija koja se neće zaustaviti, rekao je Panenić.

O daljnjim koracima oporbe, moramo sjesti i razgovarati, rekao je Grmoja. Od danas će početi prikupljati potpise za zahtjev za uvrštenje rasprave o Izmjeni odluke o osnivanju saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor kako bi istražno povjerenstvo moglo nastaviti s radom. Na taj način javnosti će morati objasniti zašto ne žele da Istražno povjerenstvo za Agrokor nastavi s radom, naglasio je Grmoja, prenosi HRT.

Plenković o mailovima Martine Dalić: Što se tiče skupine stručnjaka koji su sudjelovali, tada smo sve radili u suglasju sa tadašnjim partnerima iz Mosta

Facebook Komentari