PRIJENOS Sabor krenuo sa stankama, na redu prijedlog Zakona o Hrvatskoj matici iseljenika

Sabor je krenuo sa stankama, na redu prijedlog Zakona o Hrvatskoj matici iseljenika. Nije počelo s glasovanjem kako je bilo predviđeno.

Na početku sjednice za “slobodno izjašnjavanje” prijavili su se Branko Hrg (HDS), Ivan Vilibor Sinčić (Živi zid), Željko Glasnović (nezavisni), Hrvoje Zekanović (nezavisni), Tomislav Panenić (Most), Davor Bernardić (SDP), Branko Bačić (HDZ), Anka Mrak-Taritaš (GLAS)

Davor Bernardić (SDP) kazao je kako se diljem Hrvatske uklanjaju imena ulica koja nose ime antifašističkih heroja.

“Time se bave ljudi koji nemaju nikakvih ideja dok istovremeno mnogi nemaju posao”, kazao je Bernardić.

“Mladi u Hrvatskoj moraju znati kakav je zločin počinjen u Drugom svjetskom ratu. Neki se srame, a neki uopće ne žele govoriti o antifašizmu. Hrvatski ustav poručio je kako su partizani bili jedina legitimna hrvatska vojska u Drugom svjetskom ratu”, poručio je Bernardić.

Ivan Sinčić (Živi zid) govorio je o koristima i štetama hrvatskog članstva u Europskoj uniji.

“Sve se svodilo na propagandu, želim da se logično zapitamo što smo dobili, a što izgubili članstvom u EU. Imamo veliki minus što se tiče uplate i isplate iz proračuna EU”, kazao je Sinčić.

Osvrnuo se i na opasku Jandrokovića kako se bez članstva u EU ne bi gradio Pelješki most. te ustvrdio kako se Pelješmi most “počinje graditi svake godine”

Facebook Komentari