Grbin: Stvorili su hobotnicu koja je usporediva samo s onom u Fimi mediji, Dalić nakon ovoga mora otići ne samo iz Vlade već ravno u zatvor

Ad

“Ministarstva na izradi Zakona nisu angažirala ni domaće niti strane konzultante, već je kroz dulje razdoblje u različitim fazama izrade zakona o određenim zakonskim rješenjima zatraženo mišljenje više vanjskih pravnih i financijskih stručnjaka različitih područja ekspertize i specijalizacije, koji za to nisu dobili novac” – odgovorila mi je prije godinu dana potpredsjednica Dalić kada sam zatražio podatke tko je radio na Lex Agrokoru.

Dodali su kasnije i da nemaju evidenciju koji su to sve “pravni i financijski stručnjaci” koji su angažirani da pomognu pa ni do danas nisu odgovorili o kojim se imenima radi.

No, zahvaljući medijima koji rade svoj posao, danas znamo o kome se radi.

Radi se o istoj onoj ekipi okupljenoj oko Ramljaka i Dalićke koji su Agrokor godinu dana koristili kao svoj bankomat i iz njega izvlačili milijune. Gospoda ne da su bila konzultirana – oni su kreirali zakon po svojim potrebama i unaprijed birala mjesta na koja će se zakačiti i sisati novac.

Stvorili su hobotnicu koja je usporediva samo s onom u Fimi mediji, jedino što su novac umjesto iz desetaka državnih izvlačili iz jednog privatnog poduzeća pod državnom upravom.

Kako bilo, ovo ponašanje više nije u domeni političke odgovornosti – iako će političkih posljedica morati biti – već kaznene. Potpredsjednica Dalić nakon ovoga mora otići ne samo iz Vlade već ravno u zatvor, napisao je Peđa Grbin na svom fb-u.

Bunjac nakon objave mailova Martine Dalić: Da sam ja državni odvjetnik poduzeo bih neke korake već danas. Ovo na ovakav način dalje ne može ići

Plenković o mailovima Martine Dalić: Što se tiče skupine stručnjaka koji su sudjelovali, tada smo sve radili u suglasju sa tadašnjim partnerima iz Mosta

Facebook Komentari