Evo što će DORH učiniti nakon što je objavljena tajna korespondencija Martine Dalić

Dnevnik.hr pitao je DORH planiraju li pokrenuti istragu protiv ministrice i potpredsjednice Vlade Martine Dalić nakon objave e-mail prepiske s konzultantima u izradi lex Agrokora.

”Nadležno državno odvjetništvo postupa po nekoliko podnesenih mu kaznenih prijava vezanih uz trgovačko društvo Agrokor i za potrebe tog postupanja, između ostalog, razmatra relevantnost informacija objavljenih u javno dostupnim izvorima”, kratko su odgovorili iz DORH-a na upit DNEVNIK.hr-a.

Pitanje su postavili povodom objave e-mail prepiske potpredsjednice Vlade Martine Dalić vezano za sastavljanje lexa Agrokor.

Iz prepiske koja je objavio portal Index između autora “Lex Agrokor”, Martine Dalić i ministra financija Zdravka Marića proizlazi, tvrde na tom portalu, da su vlasnici i predsjednici brokerskih kuća, konzultantskih tvrtki i odvjetničkih ureda tajno radili za Vladu na pripremi zakona i iz toga izvukli osobnu korist jer je na kraju, na ime savjetničkih usluga, iz Agrokora u zadnjih godinu dana izvučeno više od pola milijarde kuna.

Nakon objave prepiske, politička stranka Slobodna Hrvatska podnijela je kaznenu prijavu protiv Martine Dalić zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem i zlouporabe povlaštenih informacija.

Grbin: Stvorili su hobotnicu koja je usporediva samo s onom u Fimi mediji, Dalić nakon ovoga mora otići ne samo iz Vlade već ravno u zatvor

Facebook Komentari