Bunjac nakon objave mailova Martine Dalić: Da sam ja državni odvjetnik poduzeo bih neke korake već danas. Ovo na ovakav način dalje ne može ići

Saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac komentirao je mailove ministrice Martine Dalić iz kojih se vidi s kim je i kako dogovarala pisanje Lex Agrokora.

“Index je objavio ono što mi tvrdimo od početka, da je Lex Agrokor skandalozan, da Vlada nije imala legitimitet donijeti taj zakon. Trebalo je raspisati izbore kad je Plenković izbacio Mostove ministre. Ovo samo pokazuje koliko je duboka razina korupcije u Hrvatskoj. Mi imamo paralelizam vlasti: Imamo institucije, a rješavamo probleme na grupnom mailu u kojem se trguje povlaštenim informacijama i utjecajem”, rekao je Bunjac.

“Već danas bi Plenković i Dalić trebali predati ostavku u uređenoj zemlji, a DORH bi pokazao svoju vjerodostojnost i poduzeo odgovarajuće mjere. Ovo je skandalozno. Zbog čega su savjetnici uzeli pola milijarde kuna, a mi nemamo ni nacrt nagodbe? Koja je bila svrha? Hrvatsko gospodarstvo je još ugroženo, a sve se svodi na to da je netko kupio vrijeme da bude na vlasti”, kaže Bunjac.

Na pitanje očekuje li reakciju DORH-a, kaže: “Državno odvjetništvo je neovisno tijelo, ali da sam ja državni odvjetnik poduzeo bih neke korake već danas. Ovo na ovakav način dalje ne može ići”, rekao je i dodao kako bi ostavka premijera i novi izbori zasigurno bili korak prema izlasku iz ove situacije.

Podsjetimo, u srijedu je objavljena prepiska između potpredsjednice Vlade Martine Dalić i predsjednika privatnih brokerskih kuća i odvjetničkih ureda koji su pripremali Lex Agrokor. Vlada poručuje da je objava mailova Martine Dalić pokušaj rušenja nagodbe.

Analiza: Što zapravo govori tajna korespodencija Martine Dalić sa sastavljačima Lex Agrokora

Batinić: Ovo što je Index objavio je rekla Martina Dalić na saslušanju, to nije baš novo, a politička odgovornost je na Plenkoviću

Facebook Komentari