Batinić: Ovo što je Index objavio je rekla Martina Dalić na saslušanju, to nije baš novo, a politička odgovornost je na Plenkoviću

Ad

Index.hr objavio je mail prepisku između ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić iz koje se vidi da su vlasnici i predsjednici privatnih brokerskih kuća, konzultantskih tvrtki i odvjetničkih ureda sudjelovali u pripremi lex Agrokora.

Je li to sporno,N1 je pitao Darinka Kosora, predsjednika saborskog Odbora za gospodarstvo koji je već raspravljao o Agrokoru i na kojem je na pitanja članova odgovarala i Martina Dalić

‘Tri su najvažnije stvari: za poslovanje Agrokora do 4. mjeseca 2017. godine odgovoran je isključivo Ivica Todorić; jučer je Ustavni sud donio pozitivnu odluku o lex Agrokoru; nagodba se mora i hoće se dogoditi do 10. srpnja, to je iznimno važno za cjelokupno hrvatsko gospodarstvo’, kazao je Kosor.

Upitan hoće li sazvati sjednicu Odbora na ovu temu, te hoće li ponovno pozvati Martinu Dalić, kazao je kako će sjednica odbora biti održana u lipnju, a što je i prije najavio.

Na pitanje o tome hoće li na tu sjednicu pozvati i premijera Plenkovića, Kosor je rekao ‘vidjet ćemo’.

Predsjednik Kluba HNS-a Milorad Batinić komentirao je mailove ministrice gospodarstva Martine Dalić koje je u srijedu objavio Index, a iz kojih se iščitava tko je i kako pisao Lex Agrokor.

“Što se tiče Lex Agrokora, znate da nismo sudjelovali ni u Vladi, ni u kreiranju zakona. Htjeli smo to popraviti amandmanima. Ovo što je Index objavio je rekla Martina Dalić na saslušanju, to nije baš novo.”

Na primjedbu kako ipak nije baš sve rekla pred Saborskim odborom, Batinić je rekao: “To je odgovornost potpredsjednice Vlade. Nama je važno da se sačuvaju radna mjesta i da tvrtka počne normalno funkcionirati.”

Odogovarajući na pitanje treba li Martina Dalić zbog svega podnijeti ostavku, odgovorio je: “Ne mogu to komentirati. Nije cilj okrivaljvati nekoga putem mailova. Postoje institucije koje se time bave. Politička odgovornost je na premijeru Plenkoviću.”

‘Ovo je šokantno’, prva je reakcija SDP-vog Gordana Marasa.

‘Šokiran sam načinom rada potpredsjednice Vlade. To je čisti dokaz da je Martina Dalić izvukla cijeli tijek rješavanja problema iz sustava, iz vlade, i zajedno sa svojim prijateljima, poznanicima radila na tome… Pozivam državnog odvjetnika da odmah stupi u akciju, a premijer treba razriješiti ministricu koja je kompromitirala i njega i cijelu državu. Jesmo li mi država ili smo hajdučija?’, kazao je Maras.

Iz Vlade neslužbeno poručuju da je objava mailova Martine Dalić pokušaj rušenja nagodbe. Dodaju da su vanjske i nezavisne stručnjake u pisanju lexa Agrokor tražili i iz Mosta.

Iz Vlade neslužbeno poručuju da je objava mailova Martine Dalić pokušaj rušenja nagodbe

Facebook Komentari