5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Nema demokracije: SDP-ov načelnik općine Gradac Mate Burić zabranio prikupljanje potpisa za...

Nema demokracije: SDP-ov načelnik općine Gradac Mate Burić zabranio prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o otkazivanju Istanbulske konvencije

SDP-ov načelnik općine Gradac Mate Burić zabranio prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o otkazivanju Istanbulske konvencije.

“Skandalozno je i nedopustivo ponašanje načelnika općine Gradac koji je zabranio prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o otkazivanju Istanbulske konvencije koje od 13. do 27. svibnja provodi građanska inicijativa “Istina o Istanbulskoj”.

Načelnik općine Gradac gospodin Mate Burić ovakvim zabranjivanjem referenduma kao legalnog sredstva demokratskog izjašnjavanja volje građana, bez obzira slagao li se on osobno sa sadržajem referenduma ili ne, ide protiv temeljne slobode građana i protiv demokracije.

Gospodin Burić je očito zanemario činjenicu da je i on izabran na demokratskim izborima voljom građana, ili smatra da demokraciju i pravo građana na izjašnjavanje može koristiti samo onda kada procijeni da to njemu odgovara.

Inicijativa “Istina o Istanbulskoj” je suočena s mnogim slučajevima poput ovog kojima je jedina namjera opstrukcija referenduma. Međutim, bez obzira na podmetanja i onemogućavanja izjašnjavanja volje građana sigurni smo da će građani Republike Hrvatske pronaći način da svojim potpisom podrže referendum”, priopćila je inicijativa.

Najnovije

Još iz rubrike