Djevojčicu koja je izgubila oba roditelja vršnjaci zasuli odvratnim porukama, policija pokrenula istragu

Tko stoji iza anonimnih poruka, blago rečeno, neprimjerenog sadržaja upućenih jednoj dubrovačkoj djevojčici, maloljetnici iz Dubrovnika? Na tome, potvrdili su iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske, od danas rade iako još uvijek nisu zaprimili nijednu službenu prijavu, a očito je da se radi o vršnjačkom nasilju.

Fotografije odvratnih poruka upućenih djevojčici javno su objavile neke dubrovačke mame ne vjerujući svojim očima što su pročitale, a poruke su se društvenim mrežama proširile poput epidemije i alarmirale brojne roditelje koji su počeli prekopavati internetsku aplikaciju svoje djece u kojoj su poruke stizale. Djevojčicu su vršnjaci brutalno zasuli pogrdama, a povod, je, vidljivo je iz poruka, što je izgubila oba roditelja, no čitajući poruke vidljivo je kako se prema djevojčici već neko vrijeme provodi vršnjačko nasilje.

Policija je prema takozvanom javnom pogovoru, bez obzira na izostanak službenih prijava, pokrenula mjere iz svoje zakonske nadležnosti kako bi se utvrdilo tko stoji iza poruka degutantnog sadržaja, a koje nažalost ispisuju maloljetni prsti vršnjaka ove dubrovačke djevojčice.

Policija će utvrditi i postoje li u svemu elementi kaznenog djela ili prekršaja, jer ovakav vid nasilja u nekim bi se okolnostima mogao svrstati u kazneno djelo prijetnje, a ni roditelji ovih nasilnika neće proći lišo – bit će kažnjeni za zapuštanje skrbi prema djeci. O svemu će policija obavijestiti i DORH ali i Centar za socijalnu skrb, piše Dubrovački vjesnik.

Facebook Komentari