Komadina ruši Baukov amandman: ‘Svi će dobiti ispričnicu’

Potpredsjednik stranke Zlatko Komadina rekao je u Rijeci da je Baukov anandman politički neispravan.

Amandman Arsena Bauka na SDP-ova izborna pravila kojim bi se praktički onemogućilo kandidiranje većini stranačkih dužnosnika na izborima u stranci u lipnju, koji je jučer prošao na Glavnom odboru i već postao novi SDP-ovski “bauk”, bit će praktički derogiran.
Potpredsjednik stranke Zlatko Komadina rekao je u Rijeci da je Baukov anandman politički neispravan, da će svi dobiti ispričnice za ranije nedolaske, i svi se mogu normalno kandidirati.
Formalnu odluku o tome donijet će sutra Predsjedništvo stranke. “Amandman se ionako bio odnosio samo na istu razinu kandidature i organizacije, dakle nije bio ekstenzivan kako se prikazivalo. Ali Predsjedništvo nije stalo iza njega, osobno sam na Glavnom odboru bio protiv i mislim da je to bilo greška, a amandman je na kraju prošao kad smo već imali problema s kvorumom, uz pad koncentracije članova Glavnog odbora, ali i činjenicu da su ljudi bili iziritirani time da gotovo pola članova Glavnog odbora nije bilo tamo”, rekao je Komadina i kazao da osbno misli kako ne mogu “retroaktivno kažnjavati bilo koga za nedolaske, pogotovo opravdane”.

“Zato će svi dobiti ispričnicu i moći se kandidirati, zaključio je Komadina, piše Novi list.

Facebook Komentari