Život s Vlastom: Ranjivost je zapravo najmuževnije što muškarac može pružiti ženi

Piše: Vlasta Janton

Muškarci misle kako žene najviše na njima vole njihovu sigurnost, samopouzdanje, čvrst stav, markantan izgled, prodoran pogled i onaj famozni faktor X. I u pravu su. Žene to vole.

Ali postoji nešto što žene vole više od toga. A to je njihovo priznanje koliko su u stvari ranjivi i koliko žude za pažnjom i nježnošću. Muškarci se boje to priznati jer misle kako će tada u očima žene postati slabi, nemajući pojma da je upravo to ono što ih čini jakima i posebnima.

Misle da će u očima žene biti dječaci, netko na koga se žena neće moći osloniti. Svi smo mi ponekad slabi, i svakome u tom trenutku treba netko tko će ga podići, pružiti mu ruku, pružiti mu osjećaj da zna kako nije sam. Muškarci vole biti paženi i maženi, vole nježnost iznad svega, vole se odmoriti pored ženinog tijela, osjetiti pripadnost njoj, osjetiti da je voljen i željen.

Muškarac voli položiti glavu u njezino krilo, dok mu ona stavi dlan položen na glavu, to je za njega predivna mirna luka. U tom trenutku osjećaju se prihvaćenim, u tom trenutku otkrivaju koliko su zapravo ranjivi mada to cijelo vrijeme pokušavaju sakriti. Ranjivost je ta koja ih izdvaja od drugih, pokazivanje osjećaja bez straha da će biti ismijani, davanje svog srca na dlanu jer znaju da je to najljepše i najbolje što od sebe mogu dati.

Muškarac je dirnut ženinom pažnjom, spreman je otkriti svoje slabosti i u tim trenucima zna da je prihvaćen, da joj se ne mora iznova i iznova dokazivati. Zna da je ona za njega uvijek tu. Za muškarca ne postoji ništa ljepše i intimnije od trenutka kada stavi glavu u ženino krilo. Taj osjećaj mira i spokoja koji tada osjeća je nenadoknadiv, i ništa ga ne može zamijeniti.

Čim je muškarac grublji i na van pokazuje koliko je on jak tim je više u srcu dijete, tim mu više treba nježnosti i pažnje, žudi za osjećajem pripadnosti, žudi za osjećajem mira i nježnosti. Ali boji se to pokazati, boji se otkriti svoje pravo ja. I to samo iz razloga da ne bude ismijan, samo iz razloga da u očima žene ne ispadne mekušac, netko tko se ne zna nositi sa osjećajima. Kada bi to muškarci znali koliko žene vole kada im se otkriju, kada pokažu svoje pravo dijete u sebi, kada bi pokazali sve svoje boli i strahove, činili bi to češće, i bez straha. Upravo tada su u očima žene najveći i najjači.

Muški svijet je svijet konkurencije, uzastopnog natjecanja u osvajanju žena. Muškarci su ti koji poduzimaju poteze a žene te koje odlučuju što im je prihvatljivo a što ne. I zato muškarci skrivaju svoju ranjivost, ne žele biti slabi u očima žene. Muškarci čeznu za mirnom lukom, onom pred kojom ne moraju skrivati tko su, ne moraju se pretvarati da bi ih netko izabrao, žele biti ono što jesu. Muškarci čeznu za onom ženom koja će ih vidjeti onakvima kakvi jesu, koja može dodirnuti ne samo njihova tijela, nego i njihovo srce i dušu.

Žena koja nekome može biti mirna luka je ona koja iznimno voli sebe i vjeruje u sebe, ona koja ima snagu i zaštiti se, kada njegov sram od vlastite ranjivosti preraste u ljutnju i bijes.

Potrebno je puno hrabrosti da bi se ženi priznalo da osim seksa puno više žele osjećaj sigurnosti, ljubavi i nježnosti. Potrebno je puno hrabrosti a i mudrosti kada bi muškarci spoznali da je ranjivost zapravo najmuževnije što mogu pružiti ženi.

Facebook Komentari