VIDEO Vedran Jakšić: Misli mi titraju od pomisli na tebe

Piše: Vedran Jakšić

San mi se gasi
uplovim u dan,
umotan u tamu
ja i dalje vidim tvoja bedra.
Potonem sve dublje,
do mirisa tijela i kože,
kroz oči i kosu
opet čežnje prkose.
Ponekad rušiš me u bezdan,
ali ja naučio sam letjeti.
Tim osjećajem samoće
meni ne možeš zaprijetiti.
Tebe se ja ne bojim,
ti si meni genijalna…

“Misli mi titraju od pomisli na tebe,
Ženska glavo stalno mi se motaš po mislima.

Imaš neki način na koji dopireš do mene, a drugi baš i ne. I o tome neki puta razmišljam.

Imam potrebu savladati te… Kroz sex i emociju. Al užitkom. Mislim da si skužila da sam se zakačio na tebe i te virove iskrenosti koji mi vrlo jednostavno daju uvide u tvoje dubine, život.Tebe. U sudaru sa tobom, u našem poznanstvu… kako da ti to kažem, isti smo, ali drugačiji, ali isti. Taj osjećaj protiče. Baš zato i svo to nadopunjavanje i sinergije.Toliko pomičeš te navale energija u meni, prsima i utrobi da imam osjećaj da bi te najrađe rastrgao u krevetu, prošao kroz tvoje biće sobom i preuzeo tebe i tvoje energije i osjećaje, ponio to drhtanje cijelim bićem i osjećajem kako je taj nivo tjelesnosti samo kulisa za spoj i ludilo naših biti, sveopće prisutnosti međusobne. Hoću da is…diš samnom. Al to sve zato jer sam tako prokleto intuitivan, i osjećaji hmmm kao da njima razmišljam. Ja tražim sve. Općenito i svakako. I do toga se dolazi postepeno izgarajući. Ne kao odmjerenost.

Nego predanost koja uključuje i intelektualni nivo. Sve. To je za mene ta urnebesna oluja kojom želim ploviti i koju tražim u životu. Svijet ispunjen strašću i kreacijom. Ali smisleno i održivo također. To si ti meni…barem sam tako naslutio u sebi. To me neki puta i zakoči, ne volim biti pod utjecajem drugih. A ti to nekako sve samo kao da prostrujiš kroz mene, i ono sve u meni se nekako spontano otvori i pokrene. A u tvoj blizini ja se topim u tim tvojim očima i prisutnosti, imam potrebu biti blizu. Volim to među nama dvoje. Bride mi koža i um kada osjetim tvoj dah na svojoj koži i nagon. Isto tako, kako da to kažem, učim se biti strpljiv. Ja bi ti uvijek sve odmah.

Al tu se kontroliram jer sam se i opekao. A ti nosiš tu svoju slobodu toliko te čineći neodoljivom, čak i kada razum tu plete prste, unatoč tome što vidim i osjećajam da uživaš u tom našem odnosu i sponama koliko i ja. Samo bez tih uplitanja upita i strahova, te predrasude ti želim rasturiti. Onda ćeš biti moja, svojom voljom i sva. I baš tako te jebeno promatram, ti to možda nekada i ne primijetiš, i to ne na posesivan način. Želim još vjetra u toj vatri. A to nikada ne bih i neću vidjeti budem li te usvojio sebi kao vlasništvo. Ja sam ti tu, i biti ću ti tu. I mislim svojom glavom, tako ću i steći to povjerenje koje želim u tebi. Neophodno za svu tu oluju koju želim proživljavati sa tobom na samo. Ne kačim se samo tako. A i tako super djeluješ na mene i ovako razgovorom, smiriš mi ljutnju i onda me razoriš u fragmente svojom predanošću, predavanjem, osjećajem u trenutku, toj potpunosti.

Znači baš smo drukčiji, biološki, konceptualno, žene su mi fascinantne, u nekom periodu sam ih mrzio, općenito kao da nismo sa istog planeta, al to je suženi rezon. Emocija i praktičnost idu ruku pod ruku. Samo što društvo nabija pritiske i stres općenito. Ali do konkretnih naprednosti i rastu duha mogu jedino zajedno do tih granica poimanja. Znači uvažavanje bez ignoriranja i nijanse usklađivanja. Ali cjeloviti pogled i uvid u stvarnu stvarnost, bez pritiska nametnutih iluzija, jedino osjećam da je moguće svojom širinom shvaćanja. A to je i u prirodi svakoga čovjeka. Samo što nije svatko kadar učiti. A ja ti kažem, ne znam kako bi ti to stvarnije opisao… Ja želim sve, ali svojevoljno, jer jedino tako i vrijedi. I sada…da budemo na čisto ti i ja. Nemam očekivanja, imam želju. To nije isto. Ničime sa tvoje strane nisam potaknut, osim tobom…al hoću reći nisi me zavodila, ali si j…zovna, inteligentna i šarmantna. Meni si ti vrh od osobe. I moj je odabir da ti sve to tako otvoreno govorim ogoljen od privida i maski.Odnosno možemo to i reći pokazujem svoju “ishitrenost,, i ranjivost. Al nisi ti upoznala nikoga ni nalik meni, jer ih nema. Meni se neda komplicirati nepotrebno u životu. Kako zračiš tako i privlačiš, i to je zakona univerzuma.

Sve ostalo je iskustvo i praktičnost, naučena znanja. Ali isto tako ego zna kočiti u progresu. Vid odbrane. Svakome to ide tako. Ego u ne prihvaćanju promjena stanja. Podređivanju, preozbiljnog shvaćanja samoga sebe, dovodi do krutosti. A materijal što je krući lakše i puca. Svaki, uključujući i dušu. Govorim i iz osobnih iskustava, zapravo isključivo osobnih kroz dostatne analize i samokritičnost koja je kod mene velika. U potrazi sam za tokom misli i osjećaju sagorijevanja uz osobu dostatnu mojih sposobnosti i shvaćanja, uvida u to isto. Sve ostalo je samo meso, i uglavnom me to baca u osjećaj disperzije samog sebe, nepotrebno trošenje fizičke snage zbog nakupljenih neuspjeha i frustracija.I da ti pravo kažem žene pi.de za tim nečim što nosim u sebi, al nigdje se nisam našao. I bude uredu i taj rat od sexa, sve su se vraćale… a ja sam produbljivao taj jaz u sebi ispunjavajući se ispraznosti takvog trošenja i depresija koje su nastupale zbog zabijanja da izbijem taj uvid samoće iz sebe.

Sve je to k… od ispraznosti. Stvari u životu treba šire i otvorenije sagledavati, tako i sex. Kada me preuzme ta vibra kao za tebe, al opet, nikada tako sveobuhvatnom nije na nivou tolike svjesnosti druge osobe bilo, moj ego bi uglavnom prevladao…ja razvaljujem. Vid strasti koji nosim u sebi i mašte. Sve to navedeno otprilike vidim baš i u tebi.

Nijanse igraju. Zato je meni takav felling nabrijavajući uz tebe. Jer smo na nivou shvaćanja emocijom isti, ali i iskustvo također igra ulogu. Samo što ja sve to nekako drugačije verbaliziram, imam potrebu za time. Riječi su nedostane i škrte za opisati dubine i širinu tih osjećaja. A ja se više manje uvijek trudim biti jasan kad mi je napeta situacija. Pa onda se i potrudim to neopisivo zapravo nekako i opisati.

Sažeti. J..i se! Nisam te očekivao u životu. Imam ambicije koje namjeravam ispuniti radi sebe i klinaca i to je tako… Al ti… Toliko pozornosti mi je na tebi da zaboravljam na sve. Uz tebe samo vidim tebe i tamo sam kompletan, i nije samo nagon u pitanju. Nego taj uvid u tvoj nivo shvaćanja u kombinaciji sa olujom strasti koju nosiš u sebi. A i sviđa mi se to što se moram uprijeti da se dokažem, jer ti kao takva vrijedna si tih napora i realizacije. Ti pomičeš baš gadno te volje u meni, a moja volja je demon, koji jaše suludo.

Ma ubrzo to sve, rekao sam ti da nam je priča odlična, al niti mi nismo svjesni koliko zapravo. Ne bih toliko detaljizirao svaki aspekt svega da mi je samo do j…nog trofeja. Ti si ona koju ja želim, moja želja. A o tvom mraku…ja i to želim vidjeti. Siguran sam da si luda, al ja želim sve. Jer jedino te spoznaje i determiniraju vid ponašanja, kako kod jednog tako i kod drugog. A i omogućavaju isti taj način rasta samih nas u nešto nepredvodivo, maštovito i kompatibilno u svakom nivou. Izluditi ću te ljubljenjem i uzdasima do granice neprepoznatljivosti, to je garancija. Jer smo isti, i ti mene izluđuješ svojim pokretima, pogledom i sigurnošću također. I sada te želim…

Facebook Komentari