Što stisak ruke govori o vašem ljubavnom životu pa i braku

Skirbekk upozorava kako “mlitav” stisak ruke može biti pokazatelj lošije zdravstvene slike.

Žene češće biraju muškarce sa čvrstim stiskom ruke, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištu Columbia.

Prijašnja istraživanja pokazala su kako takvi muškarci imaju manji rizik od razvijanja srčanih bolesti i prerane smrti, imaju manje rizika da će imati problema s erektilnom disfunkcijom, a ovo je prvo koje je dovelo u vezu snažan stisak ruke muškarca i vjerojatnost za brak.

Žene preferiraju snažnije muškarce o kojima vjerojatno neće trebat puno brinuti u starosti, pokazalo je istraživanje autora Vegarda Skirbekka, a u kojem je sudjelovalo pet tisuća ispitanika.

Skirbekk upozorava kako “mlitav” stisak ruke može biti pokazatelj lošije zdravstvene slike. Istraživanje je obuhvatilo muškarce rođene između 1923. i 1935. te one rođene između 1936 i 1948. Pokazalo se kako je u skupini muškaraca rođenih nakon 1935. bilo više onih koji su imali slabiji stisak ruke i ostali su neoženjeni.

Istraživanje provedeno na Sveučilištu London 2010. godine, pokazalo je da slabašan stisak ruke kod muškarca može biti pokazatelj povećanog rizika od prerane smrti, a oni s jačim stiskom lakše i brže rezoniraju, rješavaju probleme i imaju odlične rezultate na testovima pamćenja. Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu SSM-Population Health, piše Večernji.

Facebook Komentari