Pupovac žestoko protiv oslobađanja na sudu Thompsona i pozdrava Za dom spremni, evo što očekuje od Vlade

Ad

Saborski zastupnik Milorad Pupovac komentirao je odluku suda prema kojoj pjevač Marko Perković Thompson nije poticao mržnju korištenjem pozdrava “Za dom spremni” tijekom izvođenja svoje pjesme “Bojna Čavoglave”.

“Naše stajalište je da se treba postupiti u skladu Ustavom i odlukom Ustavnog suda u slučaju Ulice 10. travnja u općini Slavonski Drenovci. To je dovoljan zakonodavni okvir za to da sudovi, ministarstva i javna tijela postupaju onako kako trebaju kad se suoče s pojavama veličanja ustaštva, u ovom slučaju pozdrava pod kojim je počinjen holokaust, genocid i ratni zločini”, rekao je Pupovac.

“Odluka Vijeća koja radi izuzetke unijela je konfuziju i dala način da suci ne poštuju odluke Ustavnog suda. Mislimo da je krajnje vrijeme da se prestane ‘ozvaničavati’ izuzetke. Mišljenje Vijeća je bio prvi pokušaj da se izuzetak učini službenim”, smatra zastupnik SDSS-a.

“Nemam informacije o tome što Vlada kani napraviti. Zanima nas da i Vlada i ministarstva djeluju u skladu s odredbama Ustava i u skladu s dominantnom međunarodnom praksom”, rekao je Pupovac, prenosi N1.

Plenkoviću je prognoza EK oko rasta BDP-a poticajna, a što se tiče oslobađanja Thompsona na sudu: Vidjet ćemo kako i na koji način bolje regulirati postojeće zakonske okvire

Thompsonov odvjetnik nakon oslobađajuće presude oko Za dom spremni imao poruku za sve

Facebook Komentari