Sedam dobrih razloga zašto bi žene trebale piti pivo

Umjereno ispijanje alkoholnih pića je dobro za zdravlje. Štoviše, nedavne studije su pokazale da pivo, a osobito ono crno ima mnoge blagodati na zdravlje i ljepotu žene.

Evo zbog čega nije loša ideja popiti čašu pive:

1. Jača kosti

Žene koje piju dva mala piva dnevno imaju jače kosti od onih pripadnica nježnijeg spola koje ne uživaju u tom alkoholnom piću.

Umjereno ispijanje piva osobito se preporučuje ženama u menopauzi koja je povezana sa stanjivanjem gustoće kostiju.

2. Prevenira prehlade i ima protuupalna svojstva

Pivo je izvrstan izvor vitamina i minerala poput magnezija, kalcija i selena koje štite cijelo tijelo od sezonskih bolesti. Uz to sadrži i brojne antioksidante koji jačaju imunitet tijela.

3. Proljepšava kožu

Pivo je odličan izvor vitamina B kompleksa (tiamin, riboflavin, niacin, pantotenska kiselina, piridoksin, biotin, folna kiselina i kobalamin) koji je zadužen za lijepu i napetu kožu, pomaže u održavanju tonusa mišića, te daje energiju cijelom tijelu.

U starom Egiptu imućnije žene su pivom prale kosu jer je tako postajala sjajnija i ljepša.

4. Smanjuje nadutost tijela

Istraživanja su pokazala da crno pivo ima više hranjivih tvari od svijetlog piva. U 350 mililitara crnog piva nalazi se, primjerice, više od jednog grama prehrambenih vlakana (u istoj količini svijetlog piva nalazi se manje od 1 grama prehrambenih vlakana), koji jamče zdravlje probavnog sustava, smanjuju nadutost i zatvor tijela.

5. “Ubija” proljetni umor

Osjećate se umorno i razdražljivo? Vjerojatno patite od posljedica proljetnog umora, koje je između ostalog povezano i s manjkom željeza u krvi. Ono se teško apsorbira iz hrane, pa ga treba uzimati i na druge načine. Crno pivo odličan je izvor upravo tog minerala. Učinak alkohola, pak, pozitivno će riješiti i probleme s nesanicom.

6. Štiti srce

Umjereno ispijanje piva povećava količine dobrog kolesterola, smanjuje razine onog lošeg, razrjeđuje krv te na taj način smanjuje rizik od srčanog udara.

7. Hidratizira nakon vježbanja

Zaboravite na energetska pića, nakon vježbanja popijte čašu piva. Španjolski istraživači sa sveučilišta u Granadi dokazali su da pivo ima bolji hidratizirajući učinak na tijelo od obične vode kada tijelo dosegne više temperature što je slučaj kod ozbiljnijih rekreativaca i profesionalnih sportaša, piše Zadovoljna.hr.

Share This Article