Jandroković kaže da je politika Srbije uvijek ista – provocirati, verbalno izazivati i uvlačiti vas u blato, evo što kaže na oslobađanje Thompsona optuženog zbog Za dom spremni

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je najnoviju krizu u odnosima sa Srbijom i jučerašnju presudu prema kojoj pjevač Marko Perković Thompson korištenjem pozdrava “Za dom spremni” nije poticao mržnju.

Govoreći o posljednjoj u nizu kriza u odnosima sa Srbijom, Jandroković je rekao:

“Njihova politika je uvijek ista: Provocirati, verbalno izazivati i uvlačiti vas u blato. Treba izbjeći tu vrstu prepucavanja jer ona Hrvatskoj ne koristi. Mi smo članica EU-a i NATO-a, imamo druge prioritete. Ponudili smo ruku suradnje, ali oni u ovom trenu još nisu spremni za tu razinu suradnje koja je nužna da bi se razvijali pozitivni dobrosusjedski odnosi. Hrvatska nema razloga nastavljati polemiku jer nam nije korisna i trebamo se okrenuti stvarima koje su važnije za hrvatske ljude. Kao što sam rekao, imamo pametnijeg posla od prepucanja s Dačićem.

Sud u Slunju u srijedu je odlučio kako pjevač Marko Perković Thompson nije poticao mržnju korištenjem pozdrava “Za dom spremni” tijekom koncerta u Slunju prošle godine. Zbog korištenja istog pozdrava, ranije je nogometaš Josip Šimunić kažnjen s 25.000 kuna, a i UEFA ga je kaznila s 30.000 švicarskih franaka i 10 utakmica suspenzije.

Jandroković o neujednačenoj sudskoj praksi kaže:

“Ne mogu komentirati nepravomoćne sudske presude. Treba ujednačiti sudsku praksu, ta zadaća je pred onima koji se time bave. Kao političar ne bi bilo primjereno da komentiram sudske presude.”

Na pitanje o smjernicama Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima, rekao je: “Vijeće je dalo smjernice koje su temelj za zakone koji će trebati urediti tu problematiku.”, prenosi N1.

Thompsonov odvjetnik nakon oslobađajuće presude oko Za dom spremni imao poruku za sve

Facebook Komentari