Bačić objasnio na koji način HDZ radi na povećanju većine

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, Branko Bačić, za N1 je komentirao na koji način HDZ radi na povećanju parlamentarne većine.

“Ono što HDZ radi, mi u Klubu HDZ-a i Vlada, jest donošenje zakona i predlaganje zakona koji će podrazumijevati potrebne reforme u hrvatskom društvu”, rekao je Bačić.

Dotaknuo se i uloge neovisnih zastupnika u Saboru. “Mi očekujemo da će pojedini zastupnici podržati dobra, kvalitetna zakonska rješenja kad je u pitanju mirovinska reforma ili reforma javne uprave i sve druge reforme koje će poboljšati standard našim građanima. U takvim situacijama očekujemo da će biti podebljana vladajuća većina”, rekao je Bačić.

Objasnio je i na koji način to misli postići. “Na projektima u kojima s jedne strane nudimo dobra rješenja, ali smo spremni prihvatiti prijedloge, amandmane i drugih zastupnika, držim da je moguće i podebljati broj zastupnika koji podržavaju određene prijedloge i siguran sam da ćemo u budućem radu Sabora imati na tako kvalitetnim zakonima imati veći broj zastupnika”, rekao je Bačić.

Upitan kako funkcionira tanka parlamentarna većina, Bačić je rekao da u njezinu radu nema problema. “Vladajućih ima 77, ali nijedan zakon ili pitanje povjerenja Vladi nije bio u pitanju. Nemamo problema s funkcioniranjem vladajuće većine, ali ćemo na pojedinim zakonima imati veći broj ruku. Zastupnici vladajuće većine svjesni su da moraju biti tu kad se glasuje o pojedinim zakonima, kad je nužan kvorum”, kazao je Bačić, prenosi N1.

Facebook Komentari