Strašan zločin u Pušći, nikome nije jasno zašto

Žitelje Hruševca Pušćanskog u općini Pušća sredinom prošlog tjedna potresla je tragedija za koju je odgovoran susjed Darko Č. (63). Osim što se u svome dvorištu trošne kuće iživljavao nad svojih pet pasa, od kojih je četiri ubio i zakopao, petog psa je ostavio “na milosti” tako što ga je zakopao živog, piše Jutarnji.

No tu seoskoj agoniji nije kraj jer je sutradan Darko “navalio” i na susjede. Prve prijetnje smrću uputio je 26. travnja susjedi kojoj je sutradan odlučio dodatno “zapapriti” zamahujući sjekirom prema njoj. Pred zoru tog dana nastavio se iskaljivati po selu pa je isti repertoar prijetnji ponovio dok je šetao selom. Pod vidnim utjecajem alkohola i držeći nož ispod jakne za pojasom, prijetio je ubojstvom i drugim susjedima, a kod kojih su, sukladno općini Pušća, na privremeno čuvanje bila smještena njegova druga dva psa.

Nasilni susjed uhićen je istog dana, a iako je tužiteljstvo predložilo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te ponavljanja kaznenog djela, sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici Darku je odredila mjere opreza – javljanje svakog drugog ponedjeljka u mjesecu nadležnoj policijskoj postaji, zabranu približavanja žrtvama na manje od 100 metara i uspostavljanje kontakta s njima.

Mještani su zgroženi događajima od prošlog tjedna, a kada su vidjeli policiju, mislili su da se Darku nešto dogodilo.

– Ne možemo vjerovati da je ubio pse. Iako živi u kući bez struje i vode te prima socijalnu pomoć, radije je on znao biti gladan, ali za njih je uvijek nalazio hranu. U naše selo doselio se s tetom prije desetak godina. Ona je sada zbrinuta u domu, a on životari. On je imao snove i puno toga je htio. Završio je glazbenu akademiju, a gitare i klavijature donio je sa sobom. No ostao je razočaran. Govorio je kako za sve treba novca. U selu se najviše druži s jednim Nizozemcem. Neki kažu da je u potrazi za poslom, a drugi susjedi vele da ne želi prihvatiti svakakve poslove, već radije gladuje – rekla je za Jutarnji jedna susjeda.

Share This Article