Stanovnici Armagha u Sjevernoj Irskoj uhvatili pedofile, bjegunce iz zatvora, evo što su im napravili

Stanovnici Armagha u Sjevernoj Irskoj kažu da su danima bili prestrašeni i traumatizirani nakon što su dvojica pedofila pobjegli iz obližnjeg zatvora.

Dvojicu seksualnih prijestupnika, koji su bili u bijegu od policije, uhitili su ljutiti građani. 48-godišnji silovatelj djece James White i 26-godišnji pedofil Jason Lydiard, poznat i pod imenom Alexis Guesto, uočeni su u subotu navečer u Armaghu. Građani su ih prepoznali s policijske tjeralice.

Na fotografijama se može vidjeti dvojac zavezan za klupu i prekriven plavom bojom pored republikanskog spomenika u Mullaghbawnu.

“White i Guesto su izudarani metalnim šipkama prije nego su ih odveli u Mullaghbawn, gdje su također napadnuti i poliveni bojom”, rekao je glavna inspektorica Jill Duffie i dodala kako se radi o ozbiljnom napadu te da policija provodi istragu. “Policija je obojicu odvela u bolnicu. Jedan je uhićen, a drugi je zadržan u bolnici zbog ozljeda. Oba će biti izvedena pred sud što je prije moguće”.

Inspektorica Duffie kaže kako joj je drago da se lokalna zajednica uključila u potragu, ali da zbog načina na koji su to izveli moraju sprovesti istragu za “ozbiljan napad”.

“Nema opravdanja za to da pojedinci uzimaju zakon u svoje ruke, ni za nasilne scene kojima smo svjedočili”, dodala je.

Vjeruje se da su se bjegunci skrivali u obližnjoj šumi Glendesha Forest, prenosi dnevnik.hr.

TAGGED:
Share This Article