Plenković o Vulinu: Nismo u ovoj priči isti, nismo bili ni 90-ih

Premijer Andrej Plenković koji je u Okučanima prisustvovao je obilježavanju 23. obljetnice vojno-redarstvene akcije Bljesak, komentirao je odnos Zagreba i Ljubljane, odnosno arbitražni postupak sa Slovenijom, te odnos s Beogradom.

“Želimo još jednom poslati poruku Sloveniji – da želimo riješiti ovaj bilateralni problem. Imali smo dobru vjeru i u arbitražni postupak, ali svima je poznato zašto je taj proces nepovratno kompromitiran. S te strane Hrvatska je ponudila Sloveniji rješenje i nastojat ćemo da nakon izbora u Sloveniji – ponovno na ozbiljnim temeljima počnemo rješavati taj problem”, poručio je Andrej Plenković.

Premijer je komentirao i odnos Hrvatske i Srbije. “Korištenje riječi rat – nije dobro. Nitko nikad iz Hrvatske nije davao izjave poput Aleksandra Vulina i nitko od zastupnika u Saboru nije oskrvnuo srpsku zastavu – to je nemoguće. S te strane mislim da varijanta da smo jednaki – ne stoji. Toga moraju biti svi svjesni, i hrvatski mediji i javnost. Nismo u ovoj priči isti, niti smo bili ni devedesetih”, kazao je Andrej Plenković. Naglasio je kako “je ova Vlada jasno povukla svoje poteze i u retorici – i nikad nitko nije koristio odnos sa Srbijom u unutarpolitičkim prepucavanjima”, javlja HRT.

Facebook Komentari